„Raketa“ ir vėl lieka plūduriuoti: iš Kauno į Nidą laikinai neplauks | Kas vyksta Kaune

„Raketa“ ir vėl lieka plūduriuoti: iš Kauno į Nidą laikinai neplauks

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šią savaitę Lietuvos hidrometeorologinės stotys fiksuoja labai žemą, net kritinį vandens lygį Lietuvoje. Dėl prognozuojamo itin žemo vandens lygio iš Kauno į Kuršių neriją kursuojantis greitaeigis kateris „Raketa“ pranešė savaitgalį stabdantis reisus.

„Rodiklių duomenys numato galimą hidrologinę sausrą. Įvertinus naujausius duomenis, plaukimo rizikas ir laivo technines galimybes, priimtas sprendimas stabdyti laivo „Raketa“ reisus 2020m. rugpjūčio 13-16 d.“, – paskelbė laivą valdanti bendrovė.

Įsigijusieji bilietus gali juos grąžinti, pakeisti į vėlesnes datas arba į Kuršių neriją vykti autobusu.

Per savaitę laivas į pajūrį plaukia tris kartus: iš Kauno jis išvyks ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį, iš Nidos – ketvirtadienį, penktadienį, sekmadienį.

Tiesa, dar birželio viduryje laivybai Lietuvos upių tėvo vaga buvo tinkama, nors vandens lygis jau buvo artimas minimaliam. Tąkart naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pasiteiravus apie „Raketos“ reisus, Kaunas-Nida-Kaunas maršrutu laivas plaukė įprastai, pagal nusistatytus grafikus.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad rekonstruotas laivas į vandenį Kaune iškilmingai nuleistas prieš metuss, o kursuoti į pajūrį pradėjo šių metų birželį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA