Sekmadienį Kaune varžysis geriausi Lietuvos dviratininkai | Kas vyksta Kaune

Sekmadienį Kaune varžysis geriausi Lietuvos dviratininkai

Ž. Budros nuotr.

Sekmadienį rugpjūčio 9 d. geriausi šalies plento dviratininkai ir mėgėjai 11-tą kartą rinksis į Kauno dviračių lenktynes ir sporto šventę. Tai Miestų taurės dviračių lenktynių antras etapas.

Kauno trasoje su paprastais dviračių mėgėjais ir sportininkais susitiks daugkartinis Lietuvos plento dviračių čempionas Gediminas Bagdonas, Lietuvos treko čempionė Olivija Baleišytė, kiti tituluoti Lietuvos dviratininkai ir veteranai, rašoma šventės organizatorių pranešime žiniasklaidai.

Dviratininkai varžysis žiedinėje 7,8 km ilgio trasoje Europos pr. ir ant M.K. Čiurlionio tilto. Pirmieji lenktynių trasą išbandys aktyvaus laisvalaikio ir dviračių mėgėjai pravažiavę 1 ratą. Mėgėjų lenktynės 2 ratai 15,6 km į trasą sukvies norinčius išbandyti savo jėgas dviračių sporte. Dviračių klubų sportininkai, sporto mokyklų dviratininkai ir veteranai lenktyniaus 5 ratus 39 km.

Pajėgiausi atletai, elitas varžysis 70 km 9 ratų distancijose. Čia rungtyniaus Lietuvos plento moterų rinktinė, šiuo metu stipriausia Klaipėda Cycling team komanda kartu su Velopeak Hunters, Dviratai-Daistatus, Colibri Cycling, Impuls racing team, Nikeliuotas špykis, Velomanai team, Sportomanai team ir kitų komandų dviratininkais iš visos Lietuvos.

Dviratininkai Kaune išsidalins vyrų ir moterų lenktynių nugalėtojų taures ir 22 komplektus medalių greičiausiems amžiaus grupių dviratininkams, komandoms. Sporto šventės dalyviai ir mėgėjai grįš namo su atminimo medaliais.

Numatoma šventės programa

07:00 val. uždaromas eismas M.K. Čiurlionio tiltu ir Europos pr. (iki Veiverių g.).
10:00 val. Startas 1 ratas 7,8 km Dviračių šventė mėgėjams.
10:45 val. Startas 2 ratai 15,6km distancija.
12:00 val. Startas 5 ratai 39 km distancija.
14:00 val. Startas 9 ratai 70 km distancija.
18:30 val. Atidaromas eismas M.K. Čiurlionio tiltu ir Europos pr.

Lenktynių metu nuo 07:00 iki 18:30 val. bus uždarytas eismas M. K. Čiurlionio tiltu ir Europos pr. atkarpa nuo M. K. Čiurlionio tilto iki Veiverių gatvės. Taip pat atitverta dalimi Karaliaus Mindaugo pr., Prietilčio g., Kaunakiemio g., važiuojant link tilto. Atsiprašome už laikinus nepatogumus dėl eismo apribojimų. Autobusai ir maršrutiniai autobusai važiuos pagal pakeistą grafiką.

Organizatoriai kviečia žiūrovus ir sirgalius stebėti varžybas. Įdomiausios stebėjimo vietos Europos pr. įkalnėje, ant Čiurlionio tilto ir prietilčiuose į O.H. Minkovskių g. ir prie starto-finišo vietos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA