Nuo pirmadienio taikomi ribojimai atvykusiems iš Lenkijos ir dar trijų valstybių | Kas vyksta Kaune

Nuo pirmadienio taikomi ribojimai atvykusiems iš Lenkijos ir dar trijų valstybių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atnaujino sąrašą valstybių, kurių piliečiai arba teisėtai jose gyvenantys asmenys gali atvykti į Lietuvą. Pablogėjus epidemiologinei situacijai Lenkijoje ir Kipre, iš šių šalių atvykstantiems nuo pirmadienio bus privaloma 14 dienų izoliacija, bet užsieniečių atvykimas ribojamas nebus.

Iš Nyderlandų ir Islandijos užsieniečiams atvykti bus draudžiama. Iš šios šalies grįžtantiems Lietuvos piliečiams arba užsieniečiams, atvykstantiems darbo reikalais arba su specialiu leidimu, teks izoliuotis 14 dienų.

Operacijų vadovo sprendimu patvirtintas sąrašas galios nuo pirmadienio, rugpjūčio 10 d., ir bus atnaujintas kitą savaitę.

SAM primena, kad ši tvarka galioja užsieniečiams iš Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, Šveicarijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės.

Primename, kad paveiktomis koronaviruso infekcijos šalimis laikomos tos šalys, kuriose sergamumo rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų yra didesnis negu 16 atvejų 100 tūkstančių gyventojų.

Koronaviruso paveiktų šalių sąrašas / SAM nuotr.

Lietuvos sergamumo koronaviruso infekcija rodiklis per savaitę pakilo – nuo 5,7 iki 7,6, tačiau vis dar išliekame patikimų valstybių sąraše. Tai reiškia, kad Lietuvos piliečiams, kaip ir anksčiau, leidžiama atvykti iš bet kurios šalies.

Operacijų vadovo sprendimą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA