Koronaviruso grėsmė persekioja ir Vilniaus atlikėjus: stabdoma operos ir baleto teatro veikla | Kas vyksta Kaune

Koronaviruso grėsmė persekioja ir Vilniaus atlikėjus: stabdoma operos ir baleto teatro veikla

BNS 2020/08/07 14:07
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Dar šią savaitę koronaviruso infekciją patvirtinus Kauno valstybinio choro nariui, ligos grėsmė persikėlė ir į Vilnių. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) direktoriui Jonui Sakalauskui diagnozuotas koronavirusas, laikinai stabdoma teatro veikla. Tai BNS penktadienį patvirtino pats J. Sakalauskas.

„Taip, tai yra tiesa, šį rytą gavau teigiamus duomenis, kad koronavirusas yra. Šiuo metu vyksta procedūros, nustatinėjami kontaktiniai asmenys, su kuriais aš bendravau“, – teigė LNOBT vadovas.

Jis sako pirmuosius ligos simptomus pajutęs trečiadienį, o ketvirtadienį kreipėsi į privačią kliniką dėl koronaviruso tyrimų. Teatro direktorius teigia nežinantis, kur galėjo užsikrėsti koronavirusu, kadangi pastaruoju metu nebuvo išvykęs į užsienį, nebendravo su asmenimis, kuriems būtų diagnozuotas koronavirusas.

J. Sakalauskas sako išvengęs bendravimo su teatro kolektyvais, o šią savaitę artimiau bendravo su keliolika teatro darbuotojų, daugiausiai – vadovybe.

„Kol kas yra sprendimai dezinfekuoti teatrą, sustabdyti darbą, ištirti galimai kontaktavusius asmenis ir gavus atsakymus grįžti prie darbų tiems, kas neturi tų rizikų“, – teigė J. Sakalauskas.

Jonas Sakalauskas / DELFI nuotr.

Savaitgalį jis tvirtino dalyvavęs dviejuose lauko renginiuose Klaipėdoje – „Mėlynojoje vakarienėje“ ir operos „Skrajojantis olandas“ premjeroje uostamiesčio elinge. Renginiuose dalyvavo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, kiti Klaipėdos visuomenės veikėjai, muzikos pasaulio atstovai.

„Trečiadienį jaučiausi prastai, ketvirtadienį atrodė, kad nėra jokios ligos, bet profilaktiškai nuėjau pasidaryti tyrimus, maža ką. Šiandien vėl pablogėjo (…), šiuo metu temperatūros, atrodo, neturiu – ji tai pakyla, tai nukrinta, simptomai labai keisti“, – sakė jis.

J. Sakalauskas teigia, jog izoliavosi savo namuose, kartu su vaikais.

Jis tvirtina, kad teatre bus dezinfekuojamos patalpos, o su juo artimiausiai bendravusiems darbuotojams bus atliekami tyrimai.

„Jei testai bus teigiami, bus atskira kalba. Jei bus neigiami – po kažkurio laiko bus grįžtama prie darbų. Tiesiog man ir mano artimiausiai aplinkai teks karantinuotis ilgesnį laiką“, – sakė LNOBT direktorius.

LNOBT taip pat informavo, kad dėl koronaviruso grėsmės teatre nutrauktos ir repeticijos, kol kas nėra aišku, ar galės įvykti šį mėnesį planuotos premjeros – rugpjūčio 12, 13, 14 dienomis numatytas Adolphe’o Adamo (Adolfo Adamo) baletas „Žizel” ir Gaetano Donizetti (Gaetano Donizečio) opera „Ana Bolena“.

Teatre iš viso dirba per 600 darbuotojų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad šią savaitę COVID-19 infekcija patvirtinta Kauno valstybinio choro nariui, kuris dar nežinodamas, kad nešioja virusą, dalyvavo choro repeticijoje. Susidarius grėsmingai epidemiologinei situacijai, tiriami ir filharmonijos darbuotojai bei Kauno miesto simfoninio orkestro muzikantai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA