Nuo šiandien grąžinamas privalomas kaukių dėvėjimas: taikomos išimtys | Kas vyksta Kaune

Nuo šiandien grąžinamas privalomas kaukių dėvėjimas: taikomos išimtys

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Rugpjūčio pirmosios šeštadienis pasitinka su įvedama tvarka – vėl grįžta privalomos kaukės. Dėvėti apsaugines kaukes bus privaloma dalyje patalpų, tačiau tvarka ne tokia griežta, kokia buvo karantino laikotarpiu, kai kur taikomos išimtys. Šio reikalavimo nesilaikantiems grės piniginės baudos.

Kaukes dėvėti privaloma parduotuvėse, oro uostuose, viešajame transporte, laisvalaikio ir pramogų vietose, paslaugas teikiančiose valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose ir įmonėse.

Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad sprendimu nurodyta įpareigoti, kad lankytojus aptarnaujantis personalas uždarose viešojo maitinimo įstaigos patalpose dėvėtų nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones – veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones.

Taip pat sprendimu įpareigoja uždarose prekybos, įskaitant ir prekybos centrų patalpas, paslaugų teikimo ir veiklos vykdymo vietose prekiautojus ir paslaugų teikėjus bei vyresnius nei 6 metų amžiaus lankytojus, pirkėjus, paslaugų gavėjus, vartotojus dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones – veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones.

Prekybos, laisvalaikio ir pramogų vietų įstaigos nuo šiol privalo riboti ir pirkėjų bei paslaugų gavėjų srautus: užtikrinti, kad pirkėjai ir paslaugų gavėjai eilėse laikytųsi saugaus ne mažesnio kaip 1 metro atstumo vienas nuo kito.

Išimtys taikomos paslaugoms, kurių neįmanoma suteikti dėvint kaukę, pavyzdžiui, barzdos skutimo paslaugai, kosmetologinių ir grožio procedūrų metu. Sportuojantiems sporto klubuose ir lankantis laisvalaikio ir pramogų parkuose, kai paslaugos teikimas dėvint kaukę neįmanomas, pavyzdžiui, baseinuose – dėvėti kaukės taip pat neprivaloma.

Už šių taisyklių nesilaikymą piniginės baudos grės tiek įstaigai ar įmonei, tiek patiems žmonėms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA