Per parą šalyje patvirtinti 6 nauji koronaviruso atvejai (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Per parą šalyje patvirtinti 6 nauji koronaviruso atvejai (papildyta)

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Penktadienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatyti jau 1908 koronaviruso infekcijos atvejai. Skelbiama, kad patvirtinti 6 nauji viruso atvejai, sergančių žmonių skaičius siekia 221. NVSC skelbia, kad Kauno apskrityje patvirtinti 2 nauji susirgimai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) liepos 17 d. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 1908, pasveikusiųjų žmonių skaičius – 1595.

SAM praneša, kad per vakar dieną patvirtinti 6 nauji COVID-19 susirgimai.

Mirusių nuo COVID-19 žmonių skaičius Lietuvoje – 79, užsikrėtusių koronavirusu, bet mirusių dėl kitų priežasčių – 12.

Izoliacijoje 107 žmonės. Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų – 68.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos liepos 17 d. duomenimis, per vakar dieną ištirti 3317 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras ištirtų ėminių skaičius 476121 (iš jų – 134178 iš mobilių punktų).

Sąrašas valstybių, iš kurių leidžiama atvykti į Lietuvą, skelbiamas čia.

Sąrašas labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių skelbiamas čia.

Savivaldybės, kuriose šiuo metu nustatytas didžiausias sergamumas koronaviruso infekcija, dėl ko šią savaitę bus atliekama daugiau profilaktinių tyrimų: Vilniaus r., Anykščių r., Trakų r. ir Kretingos r.

Papildyta 10:35 val.

Užsikrėtimai Kaune

Vienas žmogus blogai pasijuto liepos 13 d., slogavo, buvo pakilusi kūno temperatūra. Nustatyta, kad asmuo liepos 10 d. turėjo sąlytį su patvirtintais COVID-19 atvejais. Šiuo atveju nustatyta, jog didelės rizikos sąlytį turėjo 12 asmenų. Tęsiama atvejo epidemiologinė diagnostika.

Koronaviruso infekcija taip pat nustatyta asmeniui gyvenančiam Kėdainių rajone, kuris šiai infekcijai būdingus simptomus – galvos, akių skausmą – pajuto liepos 8 d., o liepos 13 d., kaip nurodė asmuo, dingo uoslė. Nustatyta, kad žmogus liepos 10 d. turėjo sąlytį su patvirtintais COVID-19 atvejais. Nustatyti 3 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys.

NVSC informuoja, kad Kaune veikiančioje transporto įmonėje „Hegelmann Transporte“ naujų koronaviruso infekcijos atvejų per vakar parą nebuvo patvirtinta. Tai reiškia, kad iš viso iki šiol šioje įmonėje yra registruota 19 užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Užsikrėtimai Lietuvoje

Pirmasis atvejis nustatytas asmeniui, kuris liepos 10 d. kartu su kitais trimis asmenimis į Lietuvą atvyko iš Afganistano. Nustatyti 8 sąlytį turėję Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai ir Ignalinos rajono savivaldybės atstovai, visi jie izoliuoti. Tuo metu kartu su užsikrėtusiuoju atvykusiems 3 kitiems asmenims atlikti tyrimai koronavirusinei infekcijai nustatyti. Jų rezultatai neigiami, t. y. infekcija jiems nepatvirtinta, tačiau jie ir toliau bus izoliuoti.

Antrasis atvejis patvirtintas Vilniaus apskrityje (Širvintų rajone). Asmuo liepos 14 d. ryte pasijuto blogai. Iškvietus greitosios medicinos pagalbos (GMP) medikus, asmuo pristatytas į VUL Santaros klinikas. Turimais duomenimis, žmogus niekur nesilankė, kontakto su karščiuojančiais, sergančiais ar grįžusiais iš užsienio neturėjo, nebuvo jokiuose renginiuose, gydymo įstaigose. Nustatyti 4 kontaktiniai asmenys, visi jie – šeimos nariai. Jiems visiems bus atliekamas tyrimas koronavirusinei infekcijai nustatyti. Tęsiama atvejo epidemiologinė diagnostika.

Trečiasis atvejis patvirtintas Marijampolės apskrityje (Šakių rajone). Infekcija nustatyta asmeniui, kurio šeimos nariui jau anksčiau patvirtinta COVID-19 diagnozė. Asmuo koronaviruso infekcijai būdingų simptomų nejaučia, tirtas kaip sąlytį su sergančiuoju turėjusysis. Tęsiama atvejo epidemiologinė diagnostika.

Ketvirtasis atvejis patvirtintas Marijampolės apskrityje. Asmuo blogai pasijuto liepos 15 d., buvo hospitalizuotas Šakių ligoninėje, kur ir paimtas tepinėlis koronaviruso infekcijai nustatyti. Patvirtinus diagnozę, asmuo pervežtas į Kauno klinikinę ligoninę. Kontaktiniai asmenys nustatinėjami, užsikrėtimo aplinkybės aiškinamosis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA