Austru treneriu patikėjęs „Žalgiris“ rinkosi iš keliasdešimt kandidatų | Kas vyksta Kaune

Austru treneriu patikėjęs „Žalgiris“ rinkosi iš keliasdešimt kandidatų

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kaip antradienį paskelbė Kauno „Žalgirio“ klubas, pastarosiomis dienomis vykusios naujo vyriausiojo trenerio paieškos baigtos. Nors dar prieš porą savaičių komandą palikus Šarūnui Jasikevičiui, „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas sakė, kad ieškoma lietuvio trenerio, susitarimas galiausiai pasiektas su 38-erių metų specialistu iš Austrijos Martinu Schilleriu. Jis į Kauną atvykti turėtų rugpjūtį.

Rinkosi iš keliasdešimt pavardžių

„Džiaugiamės radę trenerį. Manome ir matėme, kad jis ambicingas, šiuolaikinis, jam tiko mūsų komanda ir tiko sudėtis. Pradedame naują etapą ir naują darbą su treneriu“, – trumpai svarbią naujieną antradienį surengtoje spaudos konferencijoje pristatė P. Motiejūnas.

Jis atviravo „Žalgirį“ niekad neturėjus tiek daug kandidatų užimti vyriausiojo trenerio pareigoms. „Matėme, kiek pavardžių buvo spaudoje. Rašė agentai ir patys treneriai. Pradėjome nuo lietuvių, bet (…) siekiame rezultatų – kai su lietuviu nepavyko ir žengėme į tarptautinę rinką, buvo gal 30-40 kandidatų. Rimtai paskutiniame etape kalbėjome su keliais ir pasirinkome vieną“, – pasakojo ekipos direktorius.

P. Motiejūnas teigė, kad M. Schilleris nebuvo kandidatas numeris vienas. Dėlioti pliusai ir minusai, specialisto amžius buvo aktualus faktorius, mat komanda naudoja modernias technologijas – norėta, kad treneris būtų lankstus ir lengvai gaudytųsi. Visgi pagrindinis tikslas, anot „Žalgirio“ direktoriaus, buvo trenerio ambicija ir alkis.

Jau šiandien komanda su vyriausiuoju treneriu pradės kalbėti dėl naujos trenerių štabo sudėties. „Žalgiris“ pateiks siūlymus, tam tikrą atranką ir korekcijas austras galės daryti, tačiau, P. Motiejūno manymu, dauguma asistentų bus lietuviai.

Kauno komanda, beje, buvo labai arti susitarimo su Kaziu Maksvyčiu. Treneriui, pastebėjo P. Motiejūnas, viskas tiko, būta geros diskusijos, tiesiog dabartinis „Parma Basket“ klubas jo nepaleido.

Tikisi susitarti su didžiąja dalimi žaidėjų

Pagrindiniams žaidėjams, nurodė „Žalgirio“ direktorius, liko kelios dienos apsispręsti dėl kontraktų sudarymo. Aštriu žaidimu pasižymėjęs australas Jockas Landale’as nori išvykti į NBA. Situacija jam gadina reikalus, kadangi laisvų agentų rinka atsidarys tik spalį, o „Žalgiris“, pažymėjo P. Motiejūnas, tiek laukti žinių negali. Su vidurio puolėju šiuo metu vyksta atvira diskusija.

„Kiti žaidėjai tikime, kad liks, ir vedame derybas. Gandų nekomentuojame, nors jų yra daug. (…) Suprantame, kad gali būti korekcijų prisijungus treneriui, bet sudėtis jam iš esmės tiko, – kalbėjo komandos direktorius, pakomentavęs ir M. Schillerio stilių. – Mes sutarėme, kad nėra vieno gero ar blogo mišinio, bet dirbsime, kad visi augtume. Suprantame, kad greit rezultatų nebus, reikės kantrybės, darbo, bet mes pasiruošę tam.“

„Žalgiris“, pažymėjo P. Motiejūnas, pasiruošęs su M. Schilleriu sunkiai dirbti ir augti kartu / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Pasak P. Motiejūno, komanda ketina toliau dirbti ir su didžiąja dalimi čia kojas jau apšilusių fizinio renginio trenerių, gydytojų. Taip pat realiausia, kad Kaune liks Nigelis Hayesas su Thomas Walkupas. Tuo tarpu Artūras Milaknis kol kas be kontrakto.

„Norime, kad liktų, vedame derybas. Manome, kad trenerio paskyrimas buvo tai, ko jis laukė – greitu metu viliamės pasiekti su juo susitarimą“, – norą išlaikyti Eurolygoje užsirekomendavusį snaiperį deklaravo P. Motiejūnas.

Jo žiniomis, naujasis treneris į Kauną atvykti nori kuo greičiau, tačiau skubėti nėra reikalo, kadangi žaidėjų susirinkę dar nedaug. Greičiausiai, M. Schilleris atskris rugpjūčio vidury, gali būti, pirmąją savaitę. „Derinsime treniruočių grafiką ir matysime tiksliau, kada treneris gali atvykti“, – reziumavo P. Motiejūnas.

Dirbo Europoje ir už Atlanto

2004-aisiais metais trenerio karjerą pradėjęs strategas yra sukaupęs nemenką patirtį Europos krepšinyje – didžiąją karjeros dalį M. Schilleris praleido dirbdamas Vokietijos klubuose, taip pat buvo šios šalies vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistentas, rašoma „Žalgirio“ pranešime žiniasklaidai.

[susije_video kurie=””]

Nuo 2017-ųjų metų treneris dirbo Solt Leik Sičio „Stars“ komandos vyriausiuoju treneriu NBA G lygoje, o šiemet buvo pripažintas geriausiu šios lygos treneriu.

Kaip skelbia klubas, po pokalbių su kandidatais į trenerio vietą „Žalgirio“ vadovybei didžiausią įspūdį paliko būtent M. Schilleris, kuris papirko dideliu savo žinių bagažu, įvairiapusiškumu, disciplina ir gebėjimu išreikalauti iš savo žaidėjų maksimalaus rezultato.

Su už Atlanto vis geriau vertinamu ir NBA klubų jau stebėtu treneriu Kauno „Žalgiris“ sutarė garantuotą dvejų metų sutartį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA