M. Grigonis ir L. Lekavičius atsispyrė vilionėms – vilkės Kauno „Žalgirio“ marškinėlius | Kas vyksta Kaune

M. Grigonis ir L. Lekavičius atsispyrė vilionėms – vilkės Kauno „Žalgirio“ marškinėlius

R. Tenio nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Kauno „Žalgirio“ komanda išsaugojo du svarbius krepšininkus – artėjančiame sezone žaliai baltus marškinėlius ir toliau vilkės Marius Grigonis ir Lukas Lekavičius.

Abiejų krepšininkų kontraktuose buvo numatyta galimybė vasarą pratęsti bendradarbiavimą, tad nors ir buvo sulaukę užsienio klubų dėmesio, abu gynėjai nusprendė ir toliau rungtyniauti Kaune, rašoma „Žalgirio“ pranešime žiniasklaidai.

Iš Berlyno ALBA klubo į „Žalgirį“ 2018-aisiais metais atvykęs 26-erių M.Grigonis nuo pat praėjusio sezono pradžios ėmėsi komandos lyderio vaidmens, tačiau lapkritį patyrė traumą ir praleido likusią sezono dalį.

Iki tol kaunietis Eurolygoje sužaidė 10 rungtynių, per kurias aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 25 minutes, pelnydavo po 11,5 taško, atkovodavo po 2,6 kamuolio ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Tuo metu 26-erių metų L.Lekavičius į komandą praėjusiais metais sugrįžo po dvejų metų praleistų Atėnų „Panathinaikos“ klube.

Kiek sunkiau sezoną pradėjęs 180 centimetrų ūgio įžaidėjas sezono metu įsibėgėjo ir per 27 Eurolygoje sužaistas rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 10,5 taško, atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 10,2 naudingumo balo.

„Kaune jaučiuosi puikiai, todėl likti čia nėra sudėtingas sprendimas. Taip pat kitame sezone mūsų laukia nemažai naujų iššūkių, o tai intriguoja“, – savo sprendimą komentavo L.Lekavičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA