Aleksote rastas sprogmuo – įvestas planas „Skydas“ (dar papildyta) | Kas vyksta Kaune

Aleksote rastas sprogmuo – įvestas planas „Skydas“ (dar papildyta)

Kauno apskr. VPK nuotr.

Ankstų ketvirtadienio rytą Aleksote buvo rastas sprogmuo, įvestas planas „Skydas“. Pranešama, kad dėl išminavimo darbų uždaroma J. Bakanausko gatvė.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, liepos 9 dieną, apie 06.57 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaune, J. Bakanausko g., vanduo nuplovė šlaitą, kuriame aptikta galimai aviacinė bomba. Įvestas planas „Skydas“.

Atvykę kariškiai nustatė, kad sprogmuo gali kelti pavojų, rasta ir daugiau sprogmenų.

Šiuo metu minėta gatvė uždaryta neterminuotam laikotarpiui, vietoje dirba visos tarnybos.

Papildyta 13.54 val.

Kauno apskr. VPK duomenimis, išminavimo darbai vis dar neatšaukiami, gatvė neatidaroma. „Pasakyti, kiek ši situacija truks, šiuo metu negalime“, – teigė pareigūnai.

Pirmuosius rastus sprogmenis planuojama išvežti apie 14 val. Gyventojai raginami, jei įmanoma, nesirinkti J. Bakanausko gatvės.

Papildyta liepos 10 dieną 08.20 val.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, liepos 9 dieną, apie 9.23 val., gautas pranešimas, kad rastas sprogmuo, įvestas planas „Skydas“. Atvykus ugniagesiams, atlikta žvalgyba, budėta sprogmenų kenksmingumo pašalinimo metu.

Įvykio vietoje rasti 74 vnt. betoninių mokomųjų bombų ZC 250 (iš jų 11 vnt. su sprogdikliais) kurios buvo išminuotojų išvežtos sunaikinimui į Rokų poligoną.

Viena bomba buvo naikinama vietoje. 14.18 val. ir 19.25 val. buvo keičiami įvykio vietoje budintys skyriai. 22.04 val. planas „Skydas“ atšauktas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA