Masinių reidų metu Kaune patikrinta 600 vairuotojų | Kas vyksta Kaune

Masinių reidų metu Kaune patikrinta 600 vairuotojų

Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos pareigūnai ketvirtadienio vakarą vykdė priemonę Kauno mieste, skirtą neblaiviems vairuotojams ir kitiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti. Jos metu Europos prospekte, K. Petrausko gatvėje ir Perkūno alėjoje iš viso blaivumas patikrintas beveik 600 vairuotojų.

Kaip nurodoma Kauno apskrities VPK pranešime, paaiškėjo, kad šeši vairuotojai sėdo vairuoti transporto priemones vartoję alkoholio. Visiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,42 prom., 0,56 prom., 0,64 prom., 0,76 prom., 0,85 prom. ir 0,89 prom.

Visiems jiems surašyti protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 422 str. 5 d. Už tai numatyta bauda vairuotojams nuo 800 iki 1100 eurų. Dar 10 vairuotojų taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytas leistinos normos.

Sustabdytas ir automobilis, kurio priekinių šoninių langų stiklų šviesos laidumas vizualiai mažesnis negu leistina. Patikrinus nustatyta – 23,2 proc. Šio automobilio vairuotojui surašytas protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 415 str. 2 d.

Už tai numatyta bauda vairuotojams nuo trisdešimt iki keturiasdešimt eurų. Kadangi asmuo vietoje pašalino trūkumą, techninė apžiūra anuliuota nebuvo.

Pasibaigus priemonei, patruliuodami pareigūnai kelio viduryje pastebėjo stovintį automobilį su avarinės šviesos signalais. Sustojus paaiškėjo – baigėsi degalai. Kol vairuotojo draugas vežė degalų, pareigūnai nieko nelaukdami vairuotojui padėjo patraukti transporto priemonę iš važiuojamosios kelio dalies į kelkraštį.

Pareigūnai pagelbėjo vidury kelio užgesusio automobilio vairuotojui / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno pareigūnai įspėja, jog tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau, o vairuotojus ragina kelyje laikytis Kelių eismo taisyklių, saugoti save ir kitus eismo dalyvius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA