Dėl korupcinių nusikaltimų sulaikyta 11 asmenų, tarp jų – ir Kauno prokuroras (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Dėl korupcinių nusikaltimų sulaikyta 11 asmenų, tarp jų – ir Kauno prokuroras (papildyta)

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl įvairių korupcinių nusikalstamų veikų trečiadienį ryte buvo sulaikyta iš viso vienuolika asmenų, tarp jų – prokurorai, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnas, advokatas.

Kaip pranešė prokuratūra, sulaikyti Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai Nerijus Marcinkevičius ir Ugnius Vyčinas, Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamo persekiojimo skyriaus prokuroras Donatas Puzinas, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnas, Kaune praktikuojantis advokatas bei dar šeši privatūs asmenys.

Papildyta 10.45 val.

„Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus duomenų, kad minėti prokurorai, taip pat FNTT pareigūnas, susitikinėja su minimu advokatu, aptarinėja jų žinioje esančias bylas, bylų eigą, aptarinėja neviešintinus duomenis, kurie gali būti naudingi tretiesiems privatiems asmenims“, – spaudos konferencijoje sakė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

„Įtariama, kad tokie veiksmai galėjo būti atlikti ypatingai didelę reikšmę turinčiose bylose dėl turto iššvaistymo „Ūkio banke“, Kreditų unijos bylose, kitose finansinių nusikaltimų bylose“, – kalbėjo generalinis prokuroras.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl prekybos poveikiu, papirkimo, piktnaudžiavimo ir kyšininkavimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA