Atveriamos Lietuvos ir Lenkijos sienos: lengvatos įsigalios palaipsniui | Kas vyksta Kaune

Atveriamos Lietuvos ir Lenkijos sienos: lengvatos įsigalios palaipsniui

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vyriausybės posėdyje priimti nutarimai švelninti karantino sąlygas ir atverti daugiau pasienio kontrolės punktų į Lietuvą grįžtantiems jos piliečiams. Taip pat į šalį laisviau galės atvykti Lenkijos, Latvijos ir Estijos piliečiai, tiesa, šios lengvatos įsigalios palaipsniui.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) atkreipia keliauti sausuma planuojančių asmenų dėmesį, kad į Lenkiją nuo gegužės 11 d. 0.00 val. Lietuvos piliečiai gali vykti darbo, verslo ar studijų reikalais.

Kaip rašoma VSAT pranešime žiniasklaidai, šiais tikslais išvykus ir grįžus iš Lenkijos į Lietuvą nebus taikoma 14 dienų izoliacija. Kitiems asmenims ši išimtis negalioja.

Taip pat nuo gegužės 11 d. į Lietuvą jos piliečiai lengvaisiais automobiliais iš Lenkijos gali grįžti ir per Lazdijų – Aradininkų pasienio kontrolės punktą. Iki minėtos datos grįžti į Lietuvą buvo galima tik per Kalvarijos punktą.

Nuo gegužės 15 d. į Lietuvą suteikiama teisė laisvai atvykti Latvijos ir Estijos piliečiams, t. y. tokiems asmenims nereikės pagrįsti savo kelionės tikslo ir jiems nebus taikoma 14 dienų saviizoliacija.

Tokias pačias teises nuo gegužės 15 d. Lietuvos piliečiai įgyja keliaudami į Latviją bei Estiją.

Be to, nuo gegužės 15 d. Lietuvos piliečiai grįžti iš užsienio ar užsieniečiai atvykti į Lietuvą galės per dar du punktus pasienyje su Latvija, t. y. Būtingės–Rucavos ir Smėlynės–Medumi. Šiuo metu per juos galima išvykti į Latviją, tačiau grįžti galima tik per Saločių–Grenctalės punktą.

Jei pasienio tikrinimo metu bus nustatyta, kad į Lietuvą vykstantis užsienietis turi koronaviruso (COVID-19) infekcijos simptomų, į šalį atvykti jam nebus leidžiama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA