Daugiau laukti neketina: Kaunas traukiasi iš „Nemuno žiedo“ veiklos | Kas vyksta Kaune

Daugiau laukti neketina: Kaunas traukiasi iš „Nemuno žiedo“ veiklos

„Nemuno žiedas“ / R. Tenio nuotr.

Kauno miesto taryba vienbalsiai nutarė pritarti dalininko teisių viešojoje įstaigoje „Nacionalinis žiedas“ pardavimui. Tokio sprendimo prieita po beveik ketverius metus trukusio laukimo, kuomet savo įsipareigojimus įvykdęs Kaunas nesulaukė kitų dalininkų indėlio – žadėtųjų investicijų į Kačerginės lenktynių trasos modernizavimą.

Kaip skelbiama savivaldybės pranešime spaudai, sprendimą aukciono būdu parduoti dalininko teisės ir pasitraukti iš VšĮ „Nacionalinis žiedas“ šį antradienį priėmė posėdžiavusi Kauno miesto taryba.

Vienintelės Lietuvoje žiedinių lenktynių trasos atgaivinimu rūpinosi 2016 metų viduryje įsteigta viešoji įstaiga „Nacionalinis žiedas“. Įstaigos dalininkais tapo Kauno miesto ir rajono savivaldybės bei valstybei atstovavęs Kūno kultūros ir sporto departamentas. Pastarąjį likvidavus, valstybei priklausančias dalininko teises ir pareigas perėmė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Vis dėl to didžiausias krūvis ir finansinė našta atiteko būtent Kaunui.

„Deja, per šiuos metus iš kitų dalininkų nepamatėme jokio postūmio siekiant modernizuoti lenktynių trasą. Steigiant viešąją įstaigą sutarėme lygiomis dalimis prisidėti prie šios trasos puoselėjimo ir atnaujinimo, tačiau realybė pasirodė kitokia. Manome, jog tikslingiausia būtų koncentruoti veiklą vienose rankose, o ne tarp trijų dalininkų“, – sprendimą argumentavo Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Kauno savivaldybė vienintelė iš dalininkų iki šiol pilnai įvykdžiusi savo įsipareigojimus: per pastaruosius metus lenktynių trasos infrastruktūrai gerinti ir saugumui užtikrinti skirta 200 tūkst. Eur. Taip pat buvo atliktas techninis trasos rekonstrukcijos projektas, pateiktas investicinis projektas valstybės investicijų programai. Tačiau didesnio dėmesio ir finansavimo iš valstybės institucijų sulaukta nebuvo.

Per keletą metų lenktynių trasos administratoriui pavyko suorganizuoti tūkstančius automobilių ir technikos fanų pritraukusius projektus – „Šeimų diena“, „Dragūnai“, „Winter beater days“, „Žiemos vairavimo mokymai“, vaikų vasaros stovyklos „Kids go tech“ ir kt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA