Užgeso dar vieno koronavirusu užsikrėtusio žmogaus gyvybė | Kas vyksta Kaune

Užgeso dar vieno koronavirusu užsikrėtusio žmogaus gyvybė

DELFI, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2020/04/04 13:01
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienį žurnalistė Agnė Bukartaitė pranešė, kad nuo koronaviruso infekcijos mirė jos mama. 83 metų moteris buvo gydytoja Stanislava Bukartienė, gydėsi Klaipėdos ligoninės Akių ligų skyriuje, kuris buvo uždarytas dėl koronaviruso infekcijos.

Žurnalistė savo feisbuko paskyroje rašo, kad jos motina buvusi puiki mama ir labai gera gydytoja.

„Tam momentui gali ruoštis dešimtis metų, bet rytinis skambutis iš nežinomo numerio visada bus netikėtas. Keldamas ragelį jauti, kas bus pasakyta, bet dar nežinai. Tylos akimirka suspengia begalybe prasisukančių prisiminimų. Gydytoja Stanislava Bukartienė iškeliavo Anapilin Balandžio 4-osios naktį. Užuojauta”, – rašo A. Bukartaitė.

Apie 10-ąjį mirties nuo koronaviruso atvejį po 13 val. patvirtino ir Sveikatos apsaugos ministerija. Pranešime nurodoma, kad buvusi medikė buvo gydoma Klaipėdos universitetinėje ligoninėje ir priklausė rizikos grupei. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai. Pajutus ligos simptomus, kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d., 00 val., iki balandžio 13 d., 24 val.

DELFI primena, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje koronavirusas išplito per keletą skyrių, uždarytas Neurochirurgijos, Akių ligų skyrius.

Sveikatos apsaugos ministerija pradėjo patikrinimą dėl galimo karantino nesilaikymo, nes gydytojai laisvai judėjo tarp skyrių. Penktadienį paskelbta, jog KUL darbas apribojamas.

Šeštadienio 7 val. duomenimis, per praėjusią dieną buvo nustatyti nauji 75 atvejai. Per penktadienį ištirti 2944 ėminiai dėl koronaviruso, iš viso nuo epidemijos pradžios ištirta 21 376 ėminiai.

Penktadienį Lietuvoje buvo užfiksuoti 696 užsikrėtimai. Lietuvoje jau yra pasveikę 7 pacientai, mirė 10 pacientų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA