Karantino „Drive-in“ stotelę Kaunas įkurdins Jonavos gatvėje | Kas vyksta Kaune

Karantino „Drive-in“ stotelę Kaunas įkurdins Jonavos gatvėje

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Pirmadienio pavakarę Kauno miesto savivaldybė paskelbė, kur artimiausiu metu bus įrengtas mobilus koronaviruso tyrimų punktas. Jonavos gatvės gale, gana atokioje vietoje, dėl infekcijos bus tikrinami gydytojo siuntimą turintys gyventojai.

„Mobilų tyrimų dėl koronaviruso punktą nusprendėme įkurti Kauno kempinge (Jonavos g. 51A). Į šią vietą patogu atvykti automobiliu iš daugelio miesto vietovių, o taip pat jis greitai ir paprastai pasiekiamas atvykstantiems iš kitur. Atoki teritorija saugiai aptverta, tinkama sklandžiam automobilių srautų judėjimui“, – „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare sako miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Jis nurodė, kad artimiausiu metu medikai kartu su savivaldybės darbuotojais parūpins visą reikalingą įrangą, bus sudarytos komandos, kurios čia dirbs. Suruošus mobilią laboratoriją, žadama pateikti daugiau informacijos.

„Be to, svarbu pabrėžti, kad tyrimai bus atliekami pagal Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytą algoritmą, tik turint šeimos gydytojo siuntimą“, – pridūrė V. Matijošaitis.

„Kas vyksta Kaune“ taip pat primena, kad šalyje įvedus griežtus apribojimus ir paskelbus karantiną, Kauno savivaldybė pacientų izoliacijai bei gydymui nutarė panaudoti prieš trejus metus Kulautuvoje uždarytos ligoninės patalpas. Kaip pirmadienį sakė savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos operacijų centro koordinatorius Paulius Keras, pastatas jau baigiamas ruošti.

[susije_video kurie=””]

„Šiame pastate galėtų būti gydomi nesunkių ligos formų pacientai tam, kad pagrindinėms gydymo įstaigoms krūvis sumažėtų ir ten būtų gydomi tik itin sunkūs pacientai. Pastatas ruošiamas pastarąsias dvi savaites, iki šios savaitės pabaigos čia bus įrengta 50 vietų koronavirusu apsikrėtusiems asmenims, pagal poreikį pajėgumus galima išplėsti iki 200 vietų“, – kalbėjo P. Keras.

Anot jo, statinys neeksploatuotas trejus metus, nors tokiai funkcijai tinkamas. Čia sutvarkyta lietaus nuotekų sistema, įrengiamas teritorijos apšvietimas, pertvaros palatose. Atkurtas vandentiekis, suremontuota santechnika, elektros instaliacija – padaryta viskas, kad korpusas galėtų vėl funkcionuoti.

P. Keras pridėjo, kad patekimas į Kauno viešąjį transportą neribojamas, užtikrinamas rekomenduojamas srautas, kad keleivių tankumas transporto priemonėse nebūtų per didelis, tačiau žmonių šiuo metu ir taip važiuoja mažiau. Autobusai ir troleibusai papildomai dezinfekuojami, o už keliones privaloma atsiskaityti elektroninėmis priemonėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA