Kauno „Akropolis“ ir „Maxima“ paskelbė, kaip dirbs per karantiną | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolis“ ir „Maxima“ paskelbė, kaip dirbs per karantiną

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šalyje nuo pirmadienio įvedant karantiną, nuo kovo 16 dienos, prekybos centre Kauno „Akropolis“ laikinai stabdoma beveik visų parduotuvių, kavinių ir restoranų, paslaugų teikimo vietų, pramogų zonų veikla. Apie darbo laiko pokyčius praneša ir prekybos tinklas „Maxima“.

Iki atskiro pranešimo Kauno „Akropolyje“ veiks „Maxima XXX“ ir „Eurovaistinė“. Jų darbo laikas nuo 9.00 iki 20.00 val. „Natūralija“, „Vynoteka“, „Alkava“, „Skonis ir kvapas. Arbata“. – kitos prekybos maisto prekėmis vietos dirbs nuo 10 iki 20 valandos. Tokiu pačiu darbo grafiku veiks ir optika „Vision Express“.

Patekimas į prekybos centrą galimas per „Griunvaldo“, „Maximos“ ir „1A“ (iš parkingo) įėjimus. Kiti įėjimai iš parkavimo aikštelės į prekybos centrą bus uždaryti. Taip pat informuojama, kad karantino metu, suderinus su Kauno miesto savivaldybe, veiks tik pirmas daugiaaukštės parkavimo aikštelės aukštas, į jį galima įvažiuoti tik iš Karmelitų bažnyčios pusės.

„Kauno „Akropolio“ darbuotojų ir lankytojų saugumui ir toliau skirsime labai didelį dėmesį. Dėsime maksimalias pastangas užtikrinant aukščiausius higienos standartus pastato viduje. Visi dažniausiai liečiami paviršiai (turėklai, rankenos, eskalatorių porankiai, liftai ir kiti paviršiai), kaip ir iki šiol, bus dezinfekuojami reguliariai. Maksimaliai padidintas oro tiekimas iš lauko į pastato vidų. Naktimis vykdoma papildoma kruopšti patalpų dezinfekcija“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė.

Raginama naudotis prie įėjimų bei tualetų pakabintomis rankų dezinfekavimo priemonėmis. Dezinfekantus bei vienkartines pirštines prie pirkinių vežimėlių ir krepšelių galima rasti ir prie „Maxima“ parduotuvės.

Dedamos visas pastangas suvaldyti viruso plitimo grėsmę, tačiau labai tikimės ir visų pirkėjų sąmoningumo ir atsakingo elgesio.

Remiantis LR Vyriausybės nurodymu, karantino laikotarpis yra numatytas iki kovo 30 d. Situacijai negerėjant, gali būti pratęstas.

„Maxima“ naktimis nebedirbs

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ pranešė, kad reaguodamas į situaciją dėl koronaviruso nuo pirmadienio, kovo 16 dienos, trumpina savo parduotuvių darbo laiką. Be to, prekybos tinklas praneša, kad nors ir susiduria su iššūkiu dėl padidėjusios kai kurių prekių paklausos, jų netrūksta.

„Reaguodami į mūsų šalyje įsigaliosiantį karantiną bei prisiimdami atsakomybę už savo darbuotojų ir klientų sveikatą, nuo pirmadienio trumpiname visų savo parduotuvių, įskaitant ir dirbančių visą parą, darbo laiką. Nuo kovo 16 dienos visos mūsų tinklo parduotuvės Lietuvoje dirbs nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro. Tokia tvarka tęsis iki šiuo metu numatomos karantino pabaigos kovo 30-ąją“, – sako Irtautė Ščerbavičienė, „Maximos“ operacijų vadovė.

Pasak I. Ščerbavičienės, pastarosiomis dienomis susiduriama su iššūkiu – itin išaugusia kai kurių prekių paklausa.

„Galime dar kartą patikinti – jau prieš kelias savaites gerokai padidinome prekių užsakymų kiekius savo tiekėjams ir kol kas prekių tikrai netrūksta. Svarbiausia, spėti jas, reaguojant į nuolat kintančią paklausą, pristatyti į parduotuves ir papildyti lentynas“, – pabrėžia „Maximos“ atstovė.

Pranešime spaudai rašoma, kad klientai „Maximos“ parduotuvėse raginami dezinfekuoti rankas ir naudoti vienkartines pirštines – jas galima rasti prie pirkinių vežimėlių ir krepšelių. Taip pat pirkėjų prašoma, kur įmanoma, naudotis savitarnos kasomis ir taip išvengti kontakto su kasininkais, išlaikyti atstumą su kitais parduotuvių klientais. Įprastos kasos prekybos tinkle dezinfekuojamos kas tris valandas, savitarnos – kas valandą. Kasininkai yra aprūpinti dezinfekciniu skysčiu rankoms.

Įvairūs paviršiai parduotuvėse, pavyzdžiui, krepšeliai, vežimėliai, rankenos, kortelių skaitytuvai yra dezinfekuojami penkis kartus per dieną. Kelis kartus per dieną valomi ir parduotuvių tualetai.

„Suprasdami visas rizikas ir sekdami atsakingų institucijų rekomendacijas, raginame savo klientus rinktis el. prekybos galimybę ir taip sumažinti galimą kontaktą su kitais žmonėmis.

Dabartinė situacija gali bet kada pasikeisti, todėl norime visų paprašyti supratingumo ir padėti pasirūpinti pažeidžiamiausiomis grupėmis, tokiomis kaip vyresnio amžiaus žmonės. Jei įmanoma, padėkime savo tėvams, seneliams ar kaimynams apsipirkti – nueikime į parduotuvę už juos“, – sako I. Ščerbavičienė, „Maximos“ operacijų vadovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA