Maltiečiai vėl padės Kauno neįgaliesiems – sulaukė įmonės „Bankera“ paramos | Kas vyksta Kaune

Maltiečiai vėl padės Kauno neįgaliesiems – sulaukė įmonės „Bankera“ paramos

Maltos ordino nuotr.

Viešosios įstaigos „Kaunas IN“ skelbta akcija „Kaunas pilnas gerumo“ sėkmingai pasibaigė – Maltos ordino pagalbos tarnybos Kauno grupei nupirktas neįgaliesiems pritaikytas autobusiukas jau rieda Kauno gatvėmis.

Akcijos metu buvo kviečiama aukoti naujam maltiečių autobusiukui. Tačiau buvo surinkta penktadalis reikalingos sumos. Vis dėlto labdaringą akciją pavyko išgelbėti – lietuvių įkurta tarptautinė finansinių technologijų įmonė „Bankera“ paaukojo didžiausią dalį reikalingų lėšų.

Įmonės „Bankera“ įkūrėjai, reaguodami į viešai pasirodžiusią informaciją, Kauno maltiečių poreikiui paaukojo 10 000 eurų ir užtikrino, kad neįgalūs kauniečiai galėtų nuvykti visur, kur reikia, bendrauti už juos įkalinančių keturių buto sienų.

Apie tai, kad maltiečiams būtina nauja transporto priemonė, buvo garsiai prabilta lapkričio-gruodžio mėnesiais, akcijos „Maltiečių sriuba“ metu. „Kaunas IN“ paskelbtos akcijos metu naujam autobusiukui aukojo 12 Kauno įmonių darbuotojų, bet surinktų lėšų tokiam dideliam pirkiniui nepakako.

Pasak įmonės „Bankera“ bendraįkūrėjo Vytauto Karalevičiaus, prieššventiniu laikotarpiu buvo svarstoma paremti organizaciją, darančią gerus darbus žmonėms, kuriems to labiausiai reikia.

„Maltiečiai ir jų kilni misija suvienija žmones, teikiančius pagalbą ir prisidedančius prie nepriteklių jaučiančių kasdienybės pagerinimo. Išgirdę apie Kaune organizuotą, tačiau sunkiai įsibėgėjančią, lėšų rinkimo akciją, supratome, kad šioje situacijoje galime būti naudingi.

Be to, Kaune veikia mūsų įmonės padalinys, kuriame dirba apie 50 žmonių. Tad toks žingsnis pasirodė dvigubai prasmingas – kukliu indėliu pasitarnauti ne tik kilnius darbus darančiai organizacijai, bet ir verslo plėtra Kauno mieste besirūpinančiai įstaigai „Kaunas IN“.

Maltos ordino pagalba neįgaliesiems / Maltos ordino nuotr.

Šia parama taip pat siekėme parodyti, kad finansinių technologijų įmonės neša naudą Lietuvos visuomenei ne tik tiesiogiai, kurdamos inovatyvius sprendimus bei darbo vietas šalyje, bet ir netiesiogiai – remdamos tas iniciatyvas, kurios prisideda prie socialiai pažeidžiamų žmonių gerovės didinimo“, – teigia V. Karalevičius.

Anot jo, „Bankera“ socialiai atsakingą veiklą vykdo ne tik per labdarą ar švietimo programų rėmimą, bet pirmiausia per socialinio teisingumo principų laikymąsi teikiant paslaugas. Bendrovė kuria inovatyvius sprendimus, kurie kasdienes finansines paslaugas padaro ne tik paprastesnėmis, bet ir prieinamesnėmis visiems žmonėms, smulkaus ir vidutinio verslo įmonėms, o taip pat ir nevyriausybinėms organizacijoms.

Maltos ordino pagalbos tarnybos Kauno skyriaus projektų koordinatorė Gražina Senvaitienė džiaugiasi, kad gerumas savanorius lydėjo ne tik sulaukus didžiausio rėmėjo, skyrusio autobusiukui reikalingas lėšas, bet ir visuose kituose etapuose.

„Mums tinkamą automobilį – neįgaliesiems pritaikytą „Fiat Ducato“ – radome Danijoje, ir pardavėjai, sužinoję kam bus skirtas transportas, sutiko padaryti ženklią nuolaidą. Pradėję rūpintis mašinos apipavidalinimu, taip pat sulaukėme pagalbos iš kompanijos, sutikusios padovanoti automobilio apklijavimą maltiečių ženklais – kad būtume matomi ir atpažįstami. Tad išties, gerumas mus lydėjo kiekviename žingsnyje“.

Kauno maltiečiai vienija 40 savanorių, kurie padeda maždaug šimtui senyvo amžiaus ir neįgalių globotinių: veža maistą, teikia pagalbą buityje ir dovanoja sielos atgaivą – išvykas, leidžiančias pabėgti nuo skurdžios realybės.

Taigi naujasis autobusiukas veža neįgaliuosius ir senelius ten, kur būtina nuvykti, ir ten, kur širdis šaukia. Bendros popietės antradieniais jau tampa smagia tradicija. Visi kartu vyko švęsti Ligonių dieną, cepelinų šventę, valgyti stintų – pasirodo, net į pajūrį vykti nereikėjo.

Artimiausi planai – apie pavėžėjimo paslaugą pasiskelbti plačiau, kad ja galėtų naudotis ne tik maltiečių globotiniai, bet ir visi Kauno neįgalieji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA