Kauno konservatoriai prašo ilginti pasisakymams skirtą laiką | Kas vyksta Kaune

Kauno konservatoriai prašo ilginti pasisakymams skirtą laiką

BNS 2020/02/04 13:17
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Opozicinė Kauno tarybos Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcija prašo ilginti laiką, skirtą tarybos narių klausimams ir pasisakymams. Konservatorių teigimu, 2015 m. po „Vieningo Kauno“ pergalės savivaldos rinkimuose sutrumpintas laikas prieštarauja savivaldos įstatymui.

Kaip antradienį tarybos posėdyje paskelbė šios frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė, tarybai teikiamas siūlymas keisti tarybos reglamento nuostatas, kuriomis klausimų uždavimui numatyta 30 sekundžių, o pasisakymams – minutė.

Pasak konservatorių, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas yra priėmęs neskundžiamą sprendimą dėl analogiškos situacijos Druskininkų savivaldybėje ir pripažinęs tokius laiko apribojimus prieštaraujančiais savivaldos įstatymui.

„Lygiai tokios pat nuostatos ir punktų numeracija sutampa ir mūsų reglamente, nuostatos yra analogiškos. Todėl kreipiuosi į gerbiamą merą ir siūlau inicijuoti Kauno savivaldybės tarybos reglamento (…) nuostatų keitimą, kuris neprieštarautų įstatymui“, – posėdyje kalbėjo E. Gudišauskienė.

Ji siūlo, kad dėl laiko, kuris galėtų būti skirtas pasisakymams, komisijoje sutartų visi tarybos nariai.

Dėl esamos tvarkos nepasitenkinimą konservatoriai yra reiškę ir anksčiau, o esamų valdančiųjų įvestus ribojimus ironiškai pakrikštijo „trisdešimčia sekundžių demokratijos“.

Klausimų ir pasisakymų trukmė Kauno taryboje sutrumpinta 2015 m., po to, kai rinkimus laimėjo esami valdantieji „Vieningas Kaunas“. Iki tol pasisakymams buvo skiriamos dvi minutės, o klausimams – minutė.

„Kauno diena“ yra skelbusi, kad Kauno taryba iš visų didmiesčių sprendimui priimti sugaišta mažiausiai – 2018 m. vienam sprendimui skirta vidutiniškai mažiau nei 1,5 minutės, kai Vilniuje – 11 minučių, o Klaipėdoje – beveik 10 minučių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA