Svarbi informacija vairuotojams: Rotušės aikštėje pakeista eismo tvarka | Kas vyksta Kaune

Svarbi informacija vairuotojams: Rotušės aikštėje pakeista eismo tvarka

R. Tenio nuotr.

Kalėdiniu laikotarpiu tik dviem Rotušės aikštės kraštinėmis važiuoti galėję vairuotojai prie tokių pakeitimų turės pratintis ir šventėms pasibaigus. Savivaldybės transporto specialistai automobilių Senamiestyje nori matyti kuo mažiau – dėl to dalyje pagrindinės Kauno aikštės uždraustas eismas.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, Rotušės aikštę siekiama atiduoti pėstiesiems ir uždrausti tranzitą nuo Jonavos gatvės iki Vytauto Didžiojo tilto. Taip, anot M. Matusevičiaus, būtų mažinama oro tarša, triukšmas, didinamas pėsčiųjų saugumas.

„Važiuoti draudžiama Rotušės a. nuo Muitinės g. link M. Valančiaus g. ir nuo M. Valančiaus g. link A. Jakšto g. Važiuojamosios dalies sąskaita kavinių terasos galės būti didesnės, tačiau turės atlaisvinti pėsčiųjų takus“, – detalizavo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

Kad vairuotojai tikrai nesugalvotų pažeisti taisyklių, įrengti automobilių pravažiavimą ribojantys stulpeliai, darbininkai antradienį baiginėjo statyti naująją tvarką įtvirtinančius kelio ženklus.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad eismo pakeitimų šiuo metu miesto gatvėse yra ir daugiau. Savivaldybės eismo saugumo komisijai patvirtinus 11 sankryžų, kuriose bus grąžintos lentelės su žaliomis rodyklėmis, šią savaitę kelininkai ėmėsi kabinti lenteles ant judriose sankirtose stovinčių šviesoforų.

Pirmosios rodyklės grąžinamos Europos prospekto ir Veiverių gatvės sankirtoje bei Pramonės prospekto ir Partizanų gatvės sankryžoje, antradienį darbininkai lankėsi Savanorių prospekto ir K. Petrausko gatvės sankryžoje. Visą sankryžų sąrašą rasite čia.

„Nuo metų pradžios stebėjome transporto srautus tose sankryžose, kur anksčiau buvo įrengtos lentelės su žaliomis rodyklėmis. Vietomis išaugusias spūstis fiksavo ir vairuotojai. Esame dėkingi jiems už informaciją. Mūsų užduotis – užtikrinti, kad eismas mieste vyktų sklandžiai, todėl darysime viską, kad kliūčių gatvėse būtų kuo mažiau“, – savivaldybės antradienį išplatintame pranešime teigė M. Matusevičius.

Pasak jo, situacija ir toliau bus stebima bei analizuojama. Neatmetama galimybė ateityje gražinti daugiau lentelių su žaliomis rodyklėmis. Skaičiuojama, kad lentelių grąžinimas 11-oje minėtų sankryžų miestui kainuos apie 1000 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA