Į Kauno sankryžas grįžta žaliosios rodyklės | Kas vyksta Kaune

Į Kauno sankryžas grįžta žaliosios rodyklės

R. Tenio nuotr.

Atsižvelgus į vairuotojų bei Eismo saugumo komisijos narių siūlymus, vienuolikoje Kauno miesto sankryžų jau pirmadienį pradėtos grąžinti lentelės su žaliomis rodyklėmis. Jomis eismo dalyviai vadovausis intensyviu transporto srautu pasižyminčiose gatvių sankirtose – visus darbus planuojama atlikti artimiausiomis dienomis.

Praėjusį penktadienį į neeilinį posėdį susirinkę transporto specialistai, Policijos bei visuomenės atstovai, kaip primena Kauno savivaldybė, patvirtino 11 sankryžų sąrašą, kur bus grąžintos lentelės su žaliomis rodyklėmis.

Pirmieji ženklai grąžinami Europos prospekto ir Veiverių gatvės sankirtoje bei Pramonės prospekto ir Partizanų gatvės sankryžoje, antradienį darbininkai lankėsi Savanorių prospekto ir K. Petrausko gatvės sankryžoje.

„Nuo metų pradžios stebėjome transporto srautus tose sankryžose, kur anksčiau buvo įrengtos lentelės su žaliomis rodyklėmis. Vietomis išaugusias spūstis fiksavo ir vairuotojai. Esame dėkingi jiems už informaciją. Mūsų užduotis – užtikrinti, kad eismas mieste vyktų sklandžiai, todėl darysime viską, kad kliūčių gatvėse būtų kuo mažiau“, – pranešime cituojamas Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Sankryžos, kuriose grąžinamos žaliosios rodyklės:

– Europos pr. – Veiverių g.

– S. Žukausko g. – P. Lukšio g.

– Savanorių pr. – K. Petrausko g. – Utenos g.

– Šiaurės pr. – Ukmergės g.

– Šv. Gertrūdos g. – Birštono g.

– Jonavos g. – Nuokalnės g.

– Panerių g. – Varnių g.

– Karaliaus Mindaugo pr. – Kaunakiemio g.

– Prie prekybos centro „Mega“

– Pramonės pr. – Partizanų g.

– Raudondvario pl. – Jovarų g.

Pasak M. Matusevičiaus, situacija ir toliau bus stebima bei analizuojama. Neatmetama galimybė ateityje grąžinti daugiau lentelių su žaliomis rodyklėmis. Skaičiuojama, kad lentelių grąžinimas 11-oje minėtų sankryžų miestui kainuos apie 1000 eurų.

Prie sklandaus eismo užtikrinimo kviečiami prisijungti ir vairuotojai. Jų pastebėjimų ir pranešimų apie pokyčius miesto gatvėse laukiama el. paštu transporto.eismo.organizavimo.skyrius@kaunas.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA