Rykštė greičio mėgėjams: naujieji prietaisai – jau Kauno gatvėse | Kas vyksta Kaune

Rykštė greičio mėgėjams: naujieji prietaisai – jau Kauno gatvėse

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Pirmadienio pavakarę kauniečiai dalijasi prie naujųjų mobilių greičio matuoklių besidarbuojančių pareigūnų vaizdais. Ant trikojų sumontuoti įrenginiai pažeidėjus pradės fiksuoti artimiausiomis dienomis, o pastatyti radarus bus galima ir policijos ekipažams sunkiai prieinamose vietose.

[galerija kiek=”4″]

Į Kauną atkeliavo 6 įrenginiai

Apie 16.30 val. naujasis radaras buvo pastatytas Pramonės prospekte ties Chemijos gatvės žiedine sankryža, judant nuo VI forto. Tiesa, įrenginiai dar gali būti testavimo fazėje, tačiau jais užfiksuotiems lakūnams baudos plaukti turėtų pradėti pačiu artimiausiu metu.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė „Kas vyksta Kaune“ kiek anksčiau nurodė, kad Kaunui perduoti 6 iš 37 Policijos departamento įsigytų radarų komplektų.

Pačioje metų pabaigoje jie buvo ruošiami naudojimui, stengtasi kuo greičiau paruošti modernius greičio matuoklius ir startuoti 2020-ųjų pradžioje. Nuo šios savaitės vairuotojai turėtų būti gerokai dėmesingesni leistinam važiavimo greičiui, mat prietaisų nuotraukos virs brangiomis „dovanomis“.

„Mato“ iki 300 metrų

Kaip portalui lrytas.lt aiškino laikinasis Kauno apskrities VPK vadovas Elanas Jablonskas, naujieji greičio matuokliai fiksuoja visų artėjančių ir tolstančių transporto priemonių greitį, jie „sugauna“ pažeidėjus šešiose skirtingose juostose. Pristabdyti prieš radarą taip pat neužteks, nes matuokliai pažeidimą gali užfiksuoti 300 metrų atstumu.

Naujieji įrenginiai geba registruoti greitį nuo 10 iki 320 km/val. – pažeidimus fiksuoja dvi skaitmeninės kameros, o sistema pasirenka, kuri kamera geriausiai atkuria vaizdą ir ją naudoja pažeidimui užfiksuoti. Nuotrauka ir kiti pažeidimo duomenys bus automatiškai siunčiami Administracinių nusižengimų registrui.

Ankstesnėmis „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, prie nešiojamos įrangos, montuojamos ant trikojo, dirbs neuniformuoti pareigūnai, jiems nebus reikalingas skiriamaisiais ženklais pažymėtas policijos automobilis. Mobiliais prietaisais greitį bus galima matuoti ir tose vietose, kur policijos ekipažui sunku sustoti.

„Vienas prietaisas per mėnesį dirbs ne mažiau kaip 60 valandų. Greičio kontrolė Kaune vyko visuomet, žūčių gatvėse ir keliuose yra sumažėję, tačiau kiekviena gyvybė yra neįkainojama. Dažnu atveju viena pagrindinių skaudžių eismo įvykių priežasčių yra greičio viršijimas“, – lrytas.lt cituojamas E. Jablonskas.

Atsiėjo daugiau nei milijoną eurų

Naujieji radarai, kuriuos iš Estijos kompanijos „Alarmtec AS“ nusipirko Policijos departamentas, turėtų padėti sumažinti dėl didelio greičio įvykstančių nelaimių skaičių Kaune ir visoje Lietuvoje.

Departamentas pagal viešojo pirkimo sutartį įsigijo ne tik 37 komplektus mobilios greičio matavimo įrangos su jos integravimo į administracinių nusižengimų registrą programine įranga, bet ir personalo apmokymus.

Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenimis, pirkinys atsiėjo kiek daugiau nei 1,17 mln. eurų. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos fondų lėšomis, prietaisai Lietuvos policiją pasiekė rugsėjį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA