Kauniečiai nerimsta: kiek dar truks Laisvės alėjos rekonstrukcija? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nerimsta: kiek dar truks Laisvės alėjos rekonstrukcija?

R. Tenio nuotr.

Nors kai kuriose Laisvės alėjos atkarpose atsimušus į tvoras dar tenka žengti kelis žingsnius į šoną, pagrindinėje Kauno pėsčiųjų gatvėje jau driekiasi nepertraukiami granito plotai. Darbams iš „apkasų“ persikėlus ant kieto paviršiaus, o Laisvės alėjai baigiant rengtis nauju drabužiu, kauniečiai teiraujasi, kada gi statybininkų neliks nė kvapo?

Nekantrūs „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, matydami bebaigiamas kloti granito plyteles, susidomėjo, kada Laisvės alėja bus iki galo rekonstruota. Štai progresą įvertinęs kaunietis svarstė, kad darbininkai finišo liniją turėtų kirsti artimiausiomis savaitėmis, iki Naujųjų metų. Nors gali būti, kad tvorų greitai neliks, alėją visiškai sutvarkyti planuojama 2020-ųjų pavasarį.

Raudonai apibraukta liepa, bet baigti ketina gegužę

Kaip „Kas vyksta Kaune“ sakė rekonstrukciją atliekančios bendrovės „Kauno tiltai“ Gatvių tiesimo aikštelės vadovės Jolanta Varkalienė, tebevykdomi II ir IV rekonstrukcijos etapai, užbaiginėjama Laisvės alėjos dalis tarp I. Kanto ir Maironio gatvių bei S. Daukanto ir A. Mickevičiaus gatvių.

„Likę kloti granito dangą, įvairūs smulkūs darbai, viskas priklauso nuo oro, sunku tiksliai pasakyti, kada objektas bus visiškai užbaigtas. Pabaiga su visa dokumentacija pagal sutartį numatyta kitų metų liepą, tačiau rekonstrukciją planuojama baigti gegužės pabaigoje, taip pat ir Laisvės alėjos fontano, kurį paleisti ketinama pavasarį“, – kalbėjo J. Varkalienė.

Greičiausiai, pėstiesiems visa alėja bus atverta anksčiau. „Kauno tiltai“, anot pašnekovės, derinasi su savivaldybe, turi klausimų dėl eksploatacinių darbų. Didžioji dalis gatvės jau atidaryta, tvorų dar yra, tačiau pėstieji gali praeiti visur.

Liko smulkūs darbai

Kaip portalui pateiktame komentare tikslino J. Varkalienė, šiemet bus baigiama kloti granito danga, užpildomi tarpai tarp grindinio plokščių, vykdomi smulkūs mažosios architektūros darbai. Taip pat tvarkomi ir naujai įrengiami kelio ženklai, apsauginiai stulpeliai ir kiti nedideli elementai.

„Be to, artimiausiu metu iš gamintojo mus turėtų pasiekti naujos šiukšliadėžės, tad iki metų pabaigos šie elementai turėtų būti sumontuoti“, – dėstė Gatvių tiesimo aikštelės vadovė.

Kitais metais bus užbaigtos prieigos į pastatus, įspėjamieji dangos paviršiai neįgaliesiems, stulpeliai ir kitos detalės. Taip pat bus sugrąžinti prieš rekonstrukciją laikinai išmontuoti ir išvežti mažosios architektūros elementai – atminimo lentos, skulptūros.

„Pavyzdžiui, Jonas Vileišis, Vytauto Didžiojo informacinė lenta. Atšilus orams beliks susodinti augalus, sureguliuoti Laisvės alėjos fontano sroves ir kiti smulkūs darbai“, – nurodė J. Varkalienė.

Vilniaus gatvės, kurios pradžia vizualiai panaši į senąją Laisvės alėją, taip pat muzikinio teatro sodelio tvarkymui bus skelbiami atskiri konkursai. Apie „Kauno tiltų“ dalyvavimą juose, tvarkysimų erdvių projektų sprendinius J. Varkalienė nieko pasakyti dar negalėjo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA