Atsinaujinančioje Vienybės aikštėje – išskirtinė kavos laboratorija „Her Excellency by Vero Cafe“ | Kas vyksta Kaune

Atsinaujinančioje Vienybės aikštėje – išskirtinė kavos laboratorija „Her Excellency by Vero Cafe“

Organizatorių nuotr.

Rūšinės kavos mylėtojams ir naujų skonių ieškotojams kavinių tinklas „Vero Cafe“ turi puikią naujieną. Atsinaujinančioje Kauno Vienybės aikštėje nuo gruodžio 2-osios dienos duris atveria antroji šalyje ir pirmoji mieste rūšinės kavos laboratorija „Her Excellency by Vero Cafe“.

[galerija kiek=”12″]

SBA nekilnojamojo turto bendrovės „Urban Inventors“ vystomame verslo lyderių centre BLC 2 (K. Donelaičio g. 60, Kaunas) įsikūrusi kavinė lankytojus džiugins ne tik jau pažįstamais skoniais, bet ir rūšinės kavos aromatais, neragautais kavos kokteiliais bei pusryčių visą dieną koncepcija.

Vienybės aikštėje įsikursianti „Her Excellency by Vero Cafe“ – tai kavos laboratorija, sukurta tiek rūšinę kavą garbinantiems profesionaliems baristoms, tiek ir visiems kitiems, dar tik pradedantiesiems mėgėjams, tačiau jau neįsivaizduojantiems nė dienos be šio aromatingo gėrimo puodelio. Anot kavos namų „Vero Cafe“ vadovės Laimos Vėželienės, naujoji kavinė kauniečiams turėtų tapti ieškojimų ir atradimų vieta, kurioje galima drąsiai išbandyti įvairiausių kavos paruošimo būdų, ragauti vis naujų, išties išskirtinių kavos gėrimų.

„Kasdieniniu klientų kavos puodeliu rūpinamės jau 12 metų ir per šį laiką spėjome pažinti ne tik lankytojų poreikius, bet ir lūkesčius. Matome, kad mūsų klientui svarbu nauji skoniai ir aromatai, rūšiniai atradimai, o ragaudamas juos kavinėje jis nori prisėsti, pabūti, pasimėgauti. Taip gimė „Her Excellency by Vero Cafe“ koncepcija, klientams siūlanti išskirtinę kavos kokybę ir naujus, netradicinius skonius“, – sako „Vero Cafe“ vadovė Laima Vėželienė.

„Vero Cafe“ / Organizatorių nuotr.

Rūšinė kava iš tolimiausių pasaulio kampelių

Naujojoje kavos laboratorijoje kasdien bus galima rasti itin platų spektrą rūšinių kavos pupelių, atkeliaujančių iš tokių egzotinių vietų, kaip Kenijos aukštikalnės, Salvadoro plantacijos, geriausi Brazilijos kavų ūkiai, Nikaragvos ar kavos tėvynės Etiopijos plantacijų.

„Kavos pupeles atrenkame patys, keliaudami po dideles ir mažas įvairių žemynų kavos plantacijas. Mūsų ekspertai ragauja, degustuoja, lygina, kol atranda tik geriausius, išskirtinius kavos skonius. Iš atrinktų plantacijų į Lietuvą atkeliauja vos nuimtas žalių pupelių derlius. Visos jos skrudinamos taip pat Kaune įsikūrusiame „Vero Cafe House“ ir tuomet keliauja į skirtingas tinklo kavines. Tokiu būdu galime užtikrinti ir garantuoti svarbiausią geros rūšinės kavos savybę – šviežumą”, – sako „Vero Cafe“ vadovė.

Kavos namų vadovė pažymi, kad naujojoje „Her Excellency by Vero Cafe“ klientai galės atrasti ne tik jų skoniui gardžiausias kavos pupeles, bet ir neįprastus jų pateikimo būdus.

„Pirmiausia, naujoje kavinėje lankytojų lauks visų pamėgtas espreso baras, kuriame mūsų baristos ruoš populiariąsias lates, mokas bei kapučinus. Taip pat – kavos laboratorija, kurioje svečiai atras ir naujus filtrinės juodos kavos skonius, galės išbandyti įvairiausių nealkoholinių kavos kokteilių interpretacijų, ar pasimėgauti neįprastu gazuotos kavos puodeliu, pagardintu juodųjų serbentų ar vyšnių tyre“, – pasakoja L. Vėželienė.

Pusryčių visą dieną idėja

Dar viena naujosios kavinės ypatybė – pusryčių visą dieną idėja. Nesvarbu kokia savaitės diena ar valanda bebūtų, „Her Excellency by Vero Cafe“ kavinės lankytojų lauks patrauklus pusryčių meniu, sukurtas „Vero Cafe“ virtuvės šefo Martyno. Jame – košės, blynai, įvairių tipų kiaušinienės ir omletai, kiti gurmaniški užkandžiai.

„Vero Cafe“ / Organizatorių nuotr.

„Nusprendus pasimėgauti lėtais vėlyvaisiais pusryčiais, norisi tokios pat geros kavos ‒ ir atvirkščiai. Tad pusryčių visą dieną idėja tiesiog tobulai dera su kavos laboratorijos konceptu. Pusryčių patiekalai ir gurmaniški užkandžiai bus ruošiami čia pat, todėl klientai savo skonio receptorius pamaloninti galės šviežiais, iš rinktinių ingredientų pagamintais patiekalais“, – sako „Vero Cafe“ vadovė.

Ypatingas dėmesys kavinėje bus skirtas desertams. Jais rūpinsis „Tie kepėjai“, garsėjantys ne tik nepriekaištingas desertų skoniais, kokybiškais ingredientais, kruopščiai apgalvotais receptais, bet ir stilinga jų išvaizda.

Tiek kokybiškam laisvalaikiui, tiek verslo susitikimams

Išskirtinės koncepcijos „Her Excellency by Vero Cafe“ kavinei pasirinkta išskirtinė Kauno vieta – atgimstanti Vienybės aikštė. SBA grupė į aikštės atnaujinimą jau investavo 10 mln. eurų sumą. Tai yra pirmasis projektas Lietuvos istorijoje, laimėjęs prestižinį Vokietijos dizaino tarybos apdovanojimą.

Atnaujinta Vienybės aikštė turėtų tapti tiek verslo, tiek miestiečių ir Kauno svečių traukos centru. Čia duris atvers naujas verslo centras BLC 2, miestiečius ir Kauno svečius trauks aktyvaus bei ramaus poilsio zonos su išskirtiniais landšafto sprendimais ir moderniausiu fontanu Lietuvoje.

„Vienas svarbiausių viešosios erdvės rekonstrukcijos projektų Kaune – baigiamajame darbų etape ir netrukus atsivers miesto reikmėms. Dalis Vienybės aikštės jau atvira, tad klientai jau gali užsukti į maitinimo įstaigas, įsikūrusias BLC 2 verslo centre. Po savaitės, ar dviejų čia įrengtuose biuruose įsikurs ir pirmieji nuomininkai. Gyvybės ir judesio šioje vietoje tikrai netrūks“, – sako verslo centrą BLC 2 plėtojančios SBA nekilnojamojo turto bendrovės „Urban Inventors“ komercijos padalinio vadovas Giedrius Muliuolis.

Jo teigimu, naujoji „Her Excellency by Vero Cafe“ kavinės koncepcija – puikiai atitinka šioje miesto vietoje kasdien dirbančių, besimokančių ar laisvalaikį leidžiančių žmonių poreikius.

„Vero Cafe“ / Organizatorių nuotr.

„Visą pirmąjį BLC 2 aukštą skyrėme kavinėms ir restoranams, kad čia įsikūrusių biurų bei įstaigų darbuotojai, greta esančių universitetų studentai ir miestiečiai galėtų užsukti išgerti kavos ar pasistiprinti. Jau veikianti kavos laboratorija „Her Excellency by Vero Cafe“ šioje ypatingoje vietoje – Vienybės aikštėje – puikiai pritampa, nes klientams siūlo išskirtinės kavos asortimentą. O šiltuoju metų laiku ja bus galima mėgautis ir jaukiai sėdint aikštėje įrengtose terasose“, – sako „Urban Inventors“ komercijos padalinio vadovas.

Kauno miesto širdyje, Vienybės aikštėje BLC 2 verslo centre įsikūrusi „Her Excellency by Vero Cafe“ pasižymi išskirtiniu interjeru, kuriame dominuoja natūralios ilgaamžiškos medžiagos. Svarbiausiu kavinės akcentu tapo baras, kuriame ir ruošiama rinktinė, rūšinė kava. Baro erdvėje vyrauja vario, medžio ir betono elementai, išskirtinumo kavinei suteikia specialiai gaminti šviestuvai, jaukumo – minkšti foteliai.

„Her Excellency by Vero Cafe“ klientams duris atvėrė pirmąjį gruodžio pirmadienį. Naująją kavinę kauniečiai ir miesto svečiai gali rasti adresu K. Donelaičio g. 60, Kaunas, o kavos puodeliu, pusryčių patiekalu ar desertu pasimėgauti galės kiekvieną savaitės dieną. Darbo dienomis nuo 7 val. 30 min. iki 22 val., šeštadieniais – nuo 9 val. iki 22 val., sekmadieniais – 10-22 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA