Vairuotojai stringa prie naujo Amalių apvažiavimo: kas kaltas? | Kas vyksta Kaune

Vairuotojai stringa prie naujo Amalių apvažiavimo: kas kaltas?

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Kauno vairuotojai pirmadienio popietę praneša apie atnaujintame Ateities plente besiformuojančias dideles spūstis. Dėl stojančio eismo vieni kaltina naujo apvažiavimo projektuotojus, kiti pirštu rodo į Petrašiūnuose esančią žiedinę sankryžą ir siūlo pakentėti, kol bus baigtas Pietrytinis aplinkkelis.

„Pikas net dienos metu be jokio eismo įvykio. Tam, kas projektavo, atimti ne tik atlyginimą, bet ir diplomą, jei tokį turi…“ – pirmadienį socialiniuose tinkluose ties Amalių pervaža užfiksuotą vaizdą komentavo kaunietis. Atėjus vakariniam pikui, „Google Maps“ duomenimis, situacija Ateities plente tik prastėja.

Kiti vairuotojai pastebėjo, kad dėl šioje vietoje stojančio eismo kaltas ne naujas apvažiavimas, o T. Masiulio ir R. Kalantos gatvių žiedinė sankryža, prie kurios stoja automobiliai. Taip pat – prie „Šilo“ parduotuvės esanti nereguliuojama perėja, kurią dažnai kerta pavieniai pėstieji.

Pakantesni kauniečiai nirštančius dėl mažo pralaidumo ragina palaukti, kol bus baigti Pietrytinio aplinkkelio rekonstrukcijos darbai. Mat grandiozinis projektas tik įsibėgėja, o sujungus hidroelektrinės tiltą su Palemono gatve, spūsčių čia turėtų nelikti.

Kauno Pietrytinio aplinkkelio rekonstrukcijos darbai / Kauno savivaldybės nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad vystant Pietrytinio aplinkkelio projektą, per pastaruosius dvejus metus buvo suremontuoti Jiesios ir Kauno hidroelektrinės tiltai bei Ražiškių viadukas, atnaujintas kelias nuo Garliavos iki hidroelektrinės.

Taip pat atlikta ir Ateities plento rekonstrukcija. Ši gatvė buvo išplatinta, įrengti nauji pėstiesiems skirti šaligatviai. Užbaigus rekonstrukcijos darbus, dar liko nutiesti aplinkkelio atkarpą nuo hidroelektrinės tilto iki Palemono gatvės, kur naujasis Kauno apvažiavimas įsilies į atnaujintą Ateities plentą.

Specialistų skaičiavimais, užbaigus pietrytinį aplinkkelį, A1 magistralės atkarpoje nuo Palemono iki IX forto transporto srautas turėtų sumažėti 17 procentų.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia >>>

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA