Laisvės alėją apraizgė mįslingi „voratinkliai“ (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėją apraizgė mįslingi „voratinkliai“ (papildyta)

R. Tenio nuotr.

Miestiečių dėmesį pagrindinėje Kauno pėsčiųjų gatvėje trečiadienį patraukė medžius ir suolus apdraikę siūlai. Pasirodo, neįprastos „dekoracijos“ Laisvės alėją puošia nuo antradienio vakaro, tačiau kokiu tikslu jos pakabintos niekas nežino.

Raudoni, juodi ir balti siūlai driekiasi Laisvės alėjos atkarpoje tarp A. Mickevičiaus ir S. Daukanto gatvių. Raizgalai kaip papuola apvynioti vidurinėje gatvės dalyje – supančioję medžius, apšvietimo stulpus ir suoliukus.

Ant vieno iš suolų padėtos dvi „D“ raidės, bet ką jos žymi, neaišku. Nesupratę keistos akcijos liko ir kauniečiai, nors vaizdas jiems ir patiko. „Kas čia Laisvėj per siūlai? Visai gerai atrodo, tik nesuprantu, kas vyks“, – trečiadienio popietę rašė Darius.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojos Agnės akį neįprasta instaliacija patraukė dar antradienio vakarą. Jos teigimu, visi suoliukai ir medžiai buvo apvynioti spalvotais siūlais, kai kuriose vietose pastatyto dvi D raidės.

„Galbūt čia kažkokia iniciatyva ar vyks koks renginys? Būtų visai įdomu sužinoti, norėtųsi, kad tokių papuošimų būtų ir daugiau“, – teigiamai atsiliepė moteris.

Visgi pasiaiškinti, kokiais sumetimais atsirado šie pančiai ir kokį pranešimą jie turi, pasirodė stačiai neįmanoma. Centro seniūnijos seniūnas Marius Švaikauskas „Kas vyksta Kaune“ nurodė apie akciją Laisvės alėjoje nieko nežinantis, jam antrino savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus specialistai.

Jokių renginių Kaune pačiu artimiausiu metu nenumato ir Nacionalinis kraujo centras bei Nacionalinis transplantacijos biuras. Tiesa, kraujo centras kartu su Vytauto Didžiojo universitetu lapkričio 26 d. K. Donelaičio g. 52 esančiame universiteto padalinyje rengia donorystės akciją.

Kauno savivaldybė nuo lapkričio vidurio visą mėnesį yra skyrusi Tarptautinės žmonių su negalia dienos minėjimui. Organizuojama daugybė renginių, kuriuos peržiūrėti galite čia, tačiau jokios lapkričio 19 ar 20 d. Laisvės alėjoje vykstančios akcijos sąraše nematyti.

Gal šiomis dienomis vyksta dar kokie nors ypatingi minėjimai? Kalendorius vienareikšmiško atsakymo nepateikia. Trečiadienį minima Pasaulinė lėtinės obstrukcinės plaučių ligos diena, ketvirtadienį – Tarptautinė nerūkymo diena, Pasaulinė televizijos, sveikinimosi, filosofijos diena.

Neblogi „kandidatai“ socialinei iniciatyvai viešoje erdvėje surengti, tačiau kas tiksliai atsakingas už tikrą painiavą Laisvės alėjoje, lieka neaišku.

Papildyta 18 val. 46 min.

„Kas vyskta Kaune“ skaitytojai pasakojo, kad dėl Laisvės alėjos instaliacijos kalta KTU mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto studentų atstovybė „INDI“, kuri taip reklamuoja savo renginį Dizaino Dienos.

Galimai ant suoliuko paliktos „D“ raidės taip pat yra susijusios su šiuo renginiu.

Šiais metasi KTU atstovybė šią proga organizuoja „Dizaino dienos 2019“ renginį, kurio metu jaunieji dizaineriai turės progą parodyti savo kūrinius.

Renginio aprašyme teigiama, kad „pirmųjų pabandymų metu visų jaunų dizainerių kūrybos siūlai bėgantys skyrium, vėliau susitinka ir sukuria nuostabų audinį.“ Laisvės alėja apraizgyta siūlais galimai imituoja dizainerių kūrybą.

„Dizaino dienos 2019“ vyks KTU IV rūmuose (Radvilėnų pl. 19). Jį organizuoja KTU studentų atstovybė.

Tokia iniciatyva vyksta jau virš dvidešimt metų iš eilės ir netikėčiausiose Kauno vietose nusitiesia Dizaino Dienų podiumas – jaunųjų dizainerių kelias pripažinimo link.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA