„Britanikos“ vietoje planuojamo viešbučio statytojai teisme laimėjo prieš Kauno savivaldybę | Kas vyksta Kaune

„Britanikos“ vietoje planuojamo viešbučio statytojai teisme laimėjo prieš Kauno savivaldybę

BNS 2019/11/17 21:25
R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos administracinis teismas sustabdė sprendimą, kuriuo Kauno savivaldybės taryba buvo nutarusi nebeleisti „Britanikos“ vietoje statant viešbutį nesilaikyti tam tikrų atstumų.

Savivaldybės atstovai teigė, jog liepos pabaigoje vienbalsiai tarybos priimtas sprendimas buvo skubotas, o jį priėmus gauta aplinkinių gyventojų ir verslo skundų, todėl nuspręsta jį sustabdyti ir aiškintis, ar nebus pažeidžiami sklypo kaimynų interesai.

Tačiau bendrovė „K26“, norinti statyti viešbutį, šį sprendimą apskundė teismui. Jie taip pat paprašė taikyti reikalavimo užtikrinimo priemonę – iki administracinės bylos išnagrinėjimo teisme dienos sustabdyti Kauno savivaldybės tarybos sprendimą.

Kaip BNS informavo teismo atstovė Evelina Talalienė, teismas šį prašymą spalio 16 dieną tenkino, taigi, galioti liko Kauno tarybos sprendimas leisti statant atstumų neišlaikyti.

Šis teismo sprendimas dėl užtikrinimo priemonės buvo apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui ir šiuo metu dar nėra išnagrinėtas. Pagrindinė byla dėl savivaldybės sprendimo panaikinimo bus nagrinėjama Kauno administraciniame teisme.

Savivaldybė sutikimą statyboms Kęstučio gatvėje esančiame sklype turi duoti, nes su juo ribojasi jos valdoma aikštelė ir keliai. Jos atstovai BNS penktadienį informavo, kad kol kas jokių sprendimų dėl to, kaip pasielgti su laikinai sustabdytu sutikimu, nepriimta.

Naujojo viešbučio statytojos „K26“ akcijas alkoholinių gėrimų gamintojos „Boslita ir ko“ savininkų Gintaro ir Loretos Skorupskų šeima iš „Permira invest“ perėmė rugpjūčio pradžioje. Anksčiau „K26“ per Jungtinės Karalystės ir Nyderlandų įmones bei fondus valdė Kipre registruota „It’s interactive management Limited“ (buvusi „Lewben Management Limited“).

Po sutikimo dėl užstatymo savivaldybė sulaukė šalia planuojamų statybų miesto centre esančio kito viešbučio „Best Baltic“ valdytojų „Liuks NT“ atstovų rašto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA