Šilainiuose iškils naujas Kauno klinikinės ligoninės priestatas | Kas vyksta Kaune

Šilainiuose iškils naujas Kauno klinikinės ligoninės priestatas

BNS 2019/10/15 13:04
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno savivaldybė už 4,5 mln. eurų statys priestatą Kauno klinikinei ligoninei, kad ši galėtų išsikelti iš patalpų miesto centre. Šiam sprendimui antradienį pritarė savivaldybės taryba.

Ligoninei išsikėlus iš patalpų, jas ruošiamasi parduoti.

„Vienareikšmiškai, mes perduosime tuos pastatus. Jei jie šiai dienai būtų tušti, mes juos tikrai parduotume, nes mums jų nereikia“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Jis teigė, kad patalpos, kuriose įsikūrusi ligoninė, yra prastos būklės ir neužtikrina pacientams orių sąlygų.

„Ligoninės visos mieste – turi žmogus sirgdamas ten jaustis oriai, gauti gerą servisą, aplinką“, – kalbėjo meras.

Pasak V. Matijošaičio, šį ne vienerius metus Kaune keliamą klausimą pavyko išspręsti pradėjus dirbti naujam ligoninės vadovui.

Tuo tarpu opozicija ragino savivaldybę užtikrinti, kad būtų išsaugoti istoriniai Raudonojo kryžiaus ligoninės pastatai su juose teikiamomis paslaugomis.

„Esminį klausimą turėtume spręsti, kaip išsaugoti Laisvės alėjoje istorinį tiek medicininiu, tiek architektūros požiūriu pastatą, nes jeigu mes šių sprendimų nedarysime, Kaunas pasiliks be savo savasties. Šis pastatas yra vertingas įvairiomis prasmėmis“, – kalbėjo opozicinių konservatorių atstovė Edita Gudišauskienė.

„Kaunas praras didelę dalį istorijos ir mes neužtikrinsime, kad medicininė veikla šiame pastate būtų tęsiama“, – pridūrė ji.

Kauno meras V. Matijošaitis replikavo, jog paveldo reikalavimai saugo pastatą, o ne jame vykdomą veiklą.

Laisvės alėjoje ir Gedimino gatvėje esančiose savivaldybei priklausančiose patalpose šiuo metu veikia Raudonojo kryžiaus ligoninės padalinys, čia įsikūrę ligoninės Ortopedijos ir traumatologijos, intensyviosios terapijos skyriai, teikiamos kitos paslaugos.

Jau anksčiau buvo numatyta, kad ligoninė iš šių patalpų išsikels 2028 metais, todėl naujo pastato statybos padės procesą pagreitinti.

Naujas korpusas bus statomas Josvainių gatvėje Šilainiuose, kur ir šiuo metu veikia didžioji dalis ligoninės skyrių.

Konservatorius Rytas Kupčinskas svarstė, jog iškėlus gydymo įstaigą iš miesto centro prastės paslaugų prieinamumas.

Savivaldybės atstovų teigimu, su pasiūlymu statyti naują priestatą į savivaldybę kreipėsi pati ligoninė, todėl ji įvertino savo galimybes kokybiškiau teikti paslaugas.

„Esame tikri, kad pacientams būtų daug patogiau visas mūsų medicinines ir skubios pagalbos paslaugas gauti vienoje vietoje, moderniame pastate. Todėl džiaugiamės sklandžiu bendradarbiavimu su savivaldybe“, – BNS anksčiau yra sakęs Kauno klinikinės ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas.

Pastačius naująjį 3 tūkst. kv. metrų pastatą ortopedijos-traumatologijos paslaugoms, ligoninė atlaisvintų miesto centre esančias patalpas per maždaug septynis mėnesius.

Naujojo ligoninės pastato Šilainiuose savininke liks Kauno savivaldybė, tapti įstaigos dalininke ji neplanuoja. Šiuo metu ligoninės dalininkai yra Sveikatos apsaugos ministerija ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetas.

Kauno klinikinė ligoninė iš savivaldybės ministerijai perleista po to, kai 2010 metais nuspręsta į vieną sujungti centre veikusią Raudonojo Kryžiaus Kauno klinikinę ir Šilainiuose esančią 2-ąją klinikinę ligonines.

Vėliau prie Kauno klinikinės ligoninės filialo statusu taip pat prijungti Kauno P. Mažylio gimdymo namai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA