Šilainiškiai būrėsi į atnaujinto parko atidarymą | Kas vyksta Kaune

Šilainiškiai būrėsi į atnaujinto parko atidarymą

R. Tenio nuotr.

Sekmadienį nuo pat ryto sutvarkytą Santarvės parką užliejo šventinis klegesys. Šilainių gyventojai rinkosi į oficialų parko atidarymą – čia vyko įvairios treniruotės, edukaciniai užsiėmimai ir pasirodymai.

10 val. prasidėjęs renginys atidarytas nemokama projekto „Judėk sveikai“ treniruote, po to čia vyko mankšta vaikams, zumba šokiai, popiet stilingu akių dūmimu stebino iliuzionistas Mantas Wizard.

Kiek vėliau vyko „Like Bike“ iššūkio apdovanojimai, o 17 val. suskambo pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ ir šokėjų pasirodymas – parko muzika „Pop“.

Be pajudėti kviečiančių veiklų ir koncertinės programos, atnaujintame parke buvo galima sudalyvauti policijos, ugniagesių ir greitosios pagalbos surengtuose pristatymuose, į „Biblioteką po atviru dangumi“ kvietė užsukti Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, modernią valymo techniką parodė „Kauno švara“.

Gudrūs ir nagingi suko į aitvarų dirbtuvėles, triauškė „Break Free“ pabėgimo kambario užduotis ar stumdė didžiuosius šachmatus su Kauno sporto mokykla „Gaja“.

Kaip anksčiau skelbė Kauno miesto savivaldybė, rekonstrukcijos metu Santarvės parke įrengtas naujas apšvietimas, vaikų žaidimo aikštelė bei pėsčiųjų takai. Visa teritorija apsodinta naujais augalais ir gėlynais, pasėta nauja veja, įrengti dviračių stovai, nauji suoliukai ir šiukšliadėžės.

Tai ketvirtasis per dvejus metus atidarytas rekonstruotas Kauno parkas. Pernai duris atvėrė Dainavos ir Kalniečių, prieš savaitę – Draugystės parkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA