Įvertinkite: šviežiu asfaltu dar kvepiantis Ateities plentas | Kas vyksta Kaune

Įvertinkite: šviežiu asfaltu dar kvepiantis Ateities plentas

R. Tenio nuotr.

Kaip savaitgalį paskelbė Kauno miesto savivaldybė, nuo penktadienio vakaro atnaujintas eismas rekonstruotu Ateities plentu. Automobiliai jau važiuoja naujutėle gatve ir sutvarkytu viaduku, o visam Pietrytinio aplinkkelio projektui įgyvendinti liko paskutinis darbų etapas.

Tiesa, suremontuota gatve besidžiaugiantys kauniečiai rado ir „kabliukų“. Vieną kitą eismo trukdį įžvelgęs „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas tvirtino, kad didelės naudos iš sutvarkyto plento nebus.

„Vien pažiūrėjus, kaip juostos nubraižytos, sunkvežimiai nepasuka normaliai neišvažiuodami į kitas juostas. Reikia sukti į Biruliškių gatvę – susidaro eilė. Autobusas stovi stotelėje – reikia laukti, kol pradės važiuoti, nes už stotelės salelė ir niekaip nepravažiuosi“, – pastebėjo vyras.

Jis prognozavo, kad rugsėjį eismas bus baisesnis nei anksčiau. Kaunietis taip pat pažymėjo, kad ties Chemijos gatve statoma žiedinė sankryža labai maža – esą sunkiasvoris transportas čia vos išsisuks, o automobilių srautas tuo metu stos.

Visgi kitas skaitytojas svarstė, kad kurį laiką pakentėjus bus galima važiuoti naujai statomu tuneliu, dar vėliau – nauju Pietrytiniu aplinkkeliu link Kauno hidroelektrinės, tuomet mažasis žiedas liks tik vietinės reikšmės.

„Penktadienį teko važiuoti 39 autobusu, tai sėkmingai pravažiavome Amalių pervažą ir už jos stop – kamštis prasidėjęs nuo žiedo ir „Šilo“, priežastis – prie parduotuvės esančios perėjos, (…) o tik pravažiavus žiedą viskas buvo gerai. Sutinku, jog formuosis kamščiai, bet reikia dar 2-3 metus prakentėti, gal tada bus geriau“, – atnaujinta gatve paleisto transporto srautus modeliavo kaunietis.

Kaip nurodė Kauno savivaldybė, pernai pradėjus 4 kilometrų ilgio Ateities plento kelio kapitalinį remontą, gatvėje buvo paklota nauja danga, įrengtas apšvietimas, ji praplatinta. Nuo Amalių pervažos iki sankryžos su Taikos prospektu įrengta trijų eismo juostų gatvė, o nuo sankryžos iki Kauno miesto ribos – keturių. Kelininkai kapitališkai suremontavo ir avarinės būklės viaduką.

Įgyvendinant grandiozinį Pietrytinio Kauno aplinkkelio projektą, liko užbaigti paskutinį etapą. Šiuo metu rengiamas kelio atkarpos nuo Kauno hidroelektrinės tilto iki Palemono gatvės techninis projektas. Naujasis apvažiavimas įsilies į atnaujintą Ateities plentą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA