Seniausiame Europos Ąžuolyne Kaune – dar vienas „stiklainis“ ir dirbtinė žolė | Kas vyksta Kaune

Seniausiame Europos Ąžuolyne Kaune – dar vienas „stiklainis“ ir dirbtinė žolė

R. Tenio nuotr.

Šimtamečių ąžuolų paunksnėje Kaune daugelį metų veikusiame buvusiame Ąžuolyno teniso centre – pats statybų įkarštis. Dar žiemos pradžioje čia išardytos itin kokybiškos 8 grunto aikštelės, vietoje 2-jų įrengtas automobilių parkingas, o likusiose šią savaitę pradėta kloti sintetinė žolė. Šalia jų dygsta stiklinis daugiaaukštis, kuriame žadama vystyti su sportu ir sveika gyvensena mažai ką bendro turinčią veiklą.

[galerija kiek=”8″]

Beveik prieš du dešimtmečius iš pagrindų privataus verslo lėšomis renovuotas Ąžuolyno teniso centras ilgą laiką laikytas vienu gražiausių ir moderniausių sporto aištynų Baltijos šalių regione, šiandien iš jo liko tik gražūs atsiminimai.

Kloja futbolo dangos specialistai

Tai buvo ne tik didžiausias atviras aikštynas Kaune, bet ir vienintelis iš keleto Lietuvoje tarptautinius standartus atitinkančių teniso kortų, kuriuose įrengta kokybiška grunto danga ir apšvietimas leido organizuoti „Davis Cup“ ir kitus profesionalaus sporto turnyrus. Būtent ant tokios grunto dangos pajėgiausi pasaulio tenisininkai susitinka viename iš keturių svarbiausių Didžiojo Kirčio tunyrų – Prancūzijos atvirajame teniso čempionate (Roland Garros). Simboliška, kad gražiausių ir profesionalių teniso kortų Kaunas netenka metais, kuomet švenčiamas šio sporto atsiradimo Lietuvoje šimtmetis.

Šią savaitę ant vietoje išardytų grunto kortų įrengto specialaus pagrindo pradėtas kloti viršutinis aikštelių sluoksnis, o asfalto spalvos grindinys ėmė po truputį „žaliuoti“. Tiesa, ryškiai žalios spalvos kortai labiau primena futbolo aikštę, nei čia buvusius grunto kortus, o ir jų klojėjai iš Lenkijos, kaip paaiškėjo, labiau specializuojasi būtent futbolo aikštelių įrengime.

„Truputį kitokia čia danga nei futbolo, nes mes daugiausiai futbolo aikščių ir stadionų klojame, bet principas panašus“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė aikštyne dirbantys lenkų darbininkai. Plačiau paaiškinti apie dangos specifikacijas, technines savybes, ilgaamžiškumą vyrai negalėjo, patarė kreiptis į dangą klojančios įmonės vadovus. Surinkę daugiau informacijos, dominančios Kauno teniso gerbėjus – informuosime ir skaitytojus.

Stiklo pastatas – ženkliai aukštesnis

Dar vienas pasikeitimas, kuris akivaizdžiai krenta į akis – naujai statomas pastatas yra ženkliai aukštesnis už čia jau stovėjusį ir į Ąžuolyno erdvę organiškai įsikomponavusį Ąžuolyno sporto centro pastatą, kurį projektavo tas pats architektų biuras „Vilius ir partneriai“ ir, kuriame nuo pastatymo 2002 m. jame nepertraukiamai veikia sporto klubas, grožio salonas, kelionių agentūra, kavinė. Pailgos formos pastatas pastatytas ant polių, po juo esanti antžeminė pirmojo aukšto dalis skirta automobilių parkavimui, o visos patalpos įrengtos pastato antrajame aukšte. Pastatas turi ir vieną paslaptį – sporto klubo treniruoklių salėje per visą pastato aukštį „perauga“ milžiniškas žaliuojantis ąžuolas.

Tokių pastato viduje augančių medžių bus ir naujajame statinyje, nes statybų teritorijoje buvo keli ąžuolai, kuriuos teko išsaugoti. „Tačiau naujasis statinys, nors dar ir nebaigtas, jau nebeturi to pirmajam pastatui būdingo lengvumo ir organiškumo“, – straipsnio autorei komentavo nenorėjusi savo pavardės skelbti Kauno architektė.

Pasak specialistės, žvelgiant į antrojo naujai statomo pastato griaučius yra akivaizdu, kad projekto autoriams nepavyko išlaikyti šių dviejų pastatų vienovės. „Naujas pastatas yra ne tik aukštesnis, bet ir labiau „sugrūstas“, matosi, kad projekto vystytojai siekia į pastato dėžutę sutalpinti kuo daugiau patalpų. Tad vizualiai vos vienu aukštu pakeltas statinys realiai tampa penkiaaukščiu, kurio patalpų aukštis bus visiškas standartas“, – teigė specialistė.

Teiks grožio industrijos paslaugas

Kaip skelbta viešojoje erdvėje, pastate ketinama vystyti grožio industrijos veiklą. Čia bus teikiamos įvairios šios srities paslaugos, įsikurs rekonstrukcinės chirurgijos klinika, kurioje dirbs dauguma pacientų duomenų vagystės dramą išgyvenusios klinikos „Grožio chirurgija“ medikų, nes, kaip jau rašėme anksčiau, oficialiai pastaroji medicinos įstaigia skelbia nutraukusi savo veiklą Kaune.

Tiesa, dauguma „Grožio chirurgija“ specialistų ir kitų darbuotojų jau teikia paslaugas po naujos klinikos pavadinimu ir greičiausiai šiam žingsniui buvo iš anksto pasiruošta, nes pagrindine dešimtmetį veikusios klinikos veiklos stabdymo priežastimi tapo birželio 15 d. pasibaigusi patalpų, kuriose veikė klinika „Grožio chirurgija“, nuomos sutartis.

Planuojama, kad naujasis pastatas bus užbaigtas šių metų pabaigoje, tad iki statybų pabaigos likus vos 4-iems mėnesiams statybvietėje dirbama itin intensyviai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA