Bandant prasinešti alkoholį į festivalį „Granatos Live“ – išradingumo tikrai netrūksta | Kas vyksta Kaune

Bandant prasinešti alkoholį į festivalį „Granatos Live“ – išradingumo tikrai netrūksta

Archyvo / R.Tenio nuotr.

Į didžiausią muzikos festivalį „Granatos Live“ dalyviai pradėjo rinktis jau ketvirtadienį. Nors alkoholio draudimo įstatymas įsigaliojo jau senokai, tačiau ne paslaptis, kad jaunimo tarpe jis vis tiek vartojamas. Ne išimtis ir šis festivalis, bet dėl griežtos apsaugos dalyviams tenka sugalvoti įvairiausių būdų, kaip su alkoholiu patekti į vidų.

Siekiant šio tikslo festivalio dalyviai tik įrodo, kad išradingumui nėra ribų. Žinoma, vieni būdai populiaresni už kitus, tačiau nestebina, kad tokiems mažiau ir pasiseka.

Dažniausia slėptuvė – čiužinio pompa

Daugelis žmonių pasirinkę šį būda galvoja, kad labai lengvai praeis. Juk pompą, su alkoholiu ar be, vis tiek nešasi rankoje ir tai neturėtų kelti jokio įtarimo. Tačiau šis būdas toks populiarus, kad jei apsauga mato žmogų su pompa, tai bus pirmas dalykas, kurį jie patikrins.

Neretas įsigudrina velnio lašus paslėpti stovyklavimo inventoriuje / R. Tenio nuotr.

Dažniausiai paaiškėja, kad tos pompos „neveikiančios“, tačiau apsaugos darbuotojai nesunkiai jas pataiso. Atsukus pompą, ištraukus nemažos talpos butelį alkoholinio gėrimo, ji pradeda puikiai funkcionuoti, tačiau festivalio dalyvių, kurie rinkosi šį būdą, toks pompos pataisymas labai nepradžiugina.

Dauguma merginų – nėščios

Festivalio apsaugos darbuotojai beveik visi vyrai, o liesti ir apžiūrėti žmogaus kūną gali tik tos pačios lyties atstovas. Todėl į festivalį keliaujančios merginos geba puikiai pasinaudoti šia galimybe.

„Nėščios“ merginos, vos praėjusios apsaugos patikrą, nusimeta pilvus ir neria į linksmybių sūkurį / R. Tenio nuotr.

Apsaugos darbuotojai pasakojo, jog tai retas reginys. Tiek daug nėščių merginų vienoje vietoje tikriausiai įmanoma pamatyti tik festivalio metu. Ir visiems aišku, kad dauguma iš jų būtent taip ant savo kūno slepia alkoholį, tačiau, kad ir kas būtų, žmogaus teisių pažeisti negali, nors tie žmonės ir pažeidinėja festivalio taisykles.

Alkoholį perpila, kur tik įmanoma

Šampūnų, plaukų kondicionierių, dušo želės buteliukai dėl festivalio labai greit pakeičia savo paskirtį. Pomidorų padažo, kitos kietesnės maisto pakuotės būna ištuštinamos ir tampa alkoholio talpykla. Viskas, kas puikiai laikys perpiltus alkoholinius gėrimus, tam būna ir panaudota.

Tačiau vienas nedidelis niuansas. Apsaugos darbuotojai pirmiausia, kaip ir pompas, tikrina visus kietus daiktus, esančius rankinėje ar lagamine. Jei suspaudus pajaučiama, kas nors kieto, viskas iškraustoma lauk ir tada jau atskirai naršoma po kiekvieną buteliuką ar kitą įmanomą talpyklą. Galiausiai tik lieka stovėti ir žiūrėti, kaip viskas prie tavo akių išpilama.

Keliauja ir su daržovių padėklais

Supratę, kad populiariausi minėti būdai gali ir „nepaeiti“, festivalio dalyviai įjungia savo vaizduotę, o tada jau pasimato, kokia ji beribė. Keisčiausias matytas būdas prasinešti alkoholį – visas padėklas pomidorų, į kuriuos prileista alkoholio.

Apsirūpinus patekti į festivalio teritoriją gali padėti ir paprasčiausias paaiškinimas, tačiau jį nerimastingoje alkoholio praradimo perspektyvoje dar reikia pakankamai įtikinančiai ištarti / Asociatyvi, R. Tenio nuotr.

Galbūt niekas nieko ir neįtartų – festivalio metu valgyti juk reikia, tačiau apsaugai juokais paklausus, ką vaikinas veiks su tiek daržovių, šis pasimetė. Žinoma, atsakymas buvo labai nuspėjamas: „Valgysiu.“ Tai negi atimsi iš dalyvio galbūt pagrindinį jo maitinimosi šaltinį viso festivalio metu.

Kartais labai nepasiseka

Yra vienas būdas, kuris būtų idealus, tačiau reikia nepamiršti ir apsaugos pastabumo. Vaikinų grupė sugalvojo alkoholį supilti į vandens butelį. Būtų nieko ypatingo, tačiau jie sugebėjo tai padaryti butelio neatsukę ir net neįplėšę šešių butelių pakuotės.

Beveik nieko negalėjai įtarti, nes viskas atrodė įprastai, tačiau visus šešis butelius pasistačius akių lygyje, viename iš jų buvo maždaug porą milimetrų mažiau skysčio. Tada jau visa pakuotė plyšo ir 1,5 l alkoholio buvo išpilta.

Gudrūs perpylinėtojai

Tie, kas nepila alkoholio į šampūnų pakuotes, kaip minėti vaikinai, geba jį įpilti kitur. Neatsukę sulčių pakuočių ar neatidarę skardinių festivalio dalyviai pripildo šią tarą alkoholiu, tačiau ir tai galima lengvai išsiaiškinti.

Iš pažiūros nepaliesti buteliai „pagerintu“ turiniu kaipmat išaiškinami visko mačiusių apsaugininkų / Asociatyvi, R. Tenio nuotr.

Festivalio apsauga dirba jau daug metų, todėl turi įvairiausių būtų, kaip tokius dalykus pastebėti. Pasirodo, trenkus į stalą butelį su vandeniu, šis kitaip burbuliuoja nei alkoholis. Jei skardinė buvo kaip nors pažeista, ji iškart praranda savo kietumą ir nesvarbu, kad ji nauja, suspaudus matosi, kad kažkas su ja daryta. Tas pats ir su sulčių pakuotėmis.

Žino daugiau, nei mes įsivaizduojame

Gudrūs jaučiasi tie, kurie prieš festivalį važiuoja į „Rumšiškes“ alkoholio užkasti. Tai jiems suteikia didžiausią galimybę turėti savo alkoholį festivalio metu, tačiau nereikia apsigauti, kad apsauga ar organizatoriai to nežino.

„Aišku, kad žinome. Dabar čia jo tiek užkasta, bet mes juk ne šunys ir ne archeologai, kad kasinėtume visą tokio dydžio teritoriją. Be to, kartais smagu ir pažiūrėti, kaip kas nors klaidžioja po mišką jau pats pamiršęs, kur užkasė savo gėrį“, – juokėsi vienas apsaugininkų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA