Į Kauną „atsirito“ karščio banga – lietaus neišvengsime | Kas vyksta Kaune

Į Kauną „atsirito“ karščio banga – lietaus neišvengsime

R. Tenio nuotr.

Nors pastaruoju metu Lietuvoje saulės netrūko, didžiausias šilumos išbandymas prasidės šiandien – vietomis svilins ir 30 laipsnių. Ilgainiui prie karščio prisijungs ir lietus.

Kaip skelbia sinoptikai, antradienį, birželio 4 dieną į Kauną užplūs šiluma – oras lepins 27 laipsniais šilumos ir skaisčia, danguje besiritinėjančia saule. Įdienojus pūs 3-9 m/s vėjas. O naktimis taip pat bus gerokai šilčiau.

Trečiadienio naktį bus galimybė mėgautis žvaigždėmis: danguje – nei vieno debesėlio. Atvės vos iki 17-19 laipsnių šilumos, pūs 6 m/s vėjas. Dieną saulę retsykiais uždengs vienas kitas debesis, įšils iki 29 laipsnių aukščiau nulio.

Ketvirtadienio naktis numatoma dar šiltesnė – 19-20 laipsnių. Tačiau dieną, nors ir bus giedra, ims kilti vėjas. 29 laipsnių kaitrą apmalšins 13 m/s vėjas. O vakare atvės iki 25 laipsnių, debesis ims raižyti žaibai, o žemę sudrėkins lietus.

Panašus oras, kaip kad ketvirtadienį vakare, bus ne tik penktadienį, bet ir visą savaitgalį. Nors dieną kaitins 27 laipsniai šilumos, numatoma liūtis su žaibais. Pūs 9-11 m/s vėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA