Jau trečią pavasarį iš eilės Birštone rengiamas kulinarinis konkursas. Sparčiai populiarėjančio kurorto lankytojams gurmaniški potyriai yra ypač svarbūs, todėl šio konkurso tikslas – supažindinti poilsiautojus ir pačius birštoniečius su maitinimo įstaigų naujovėmis ir paskatinti jas išbandyti, rašoma pranešime spaudai.
[galerija kiek=”8″]
„Tęsiame savo tradiciją puoselėti išskirtines gastronomines patirtis ir kasmet ieškome naujų būdų, kaip pristatyti kulinarines Birštono naujoves. Kitaip nei iki šiol rengtuose konkursuose, šiemet nutarėme atsisakyti profesionalios komisijos – konkurse dalyvaujančius patiekalus vertina patys restoranų ir kavinių lankytojai. Tokiu būdu siekiame kurti artimesnį ryšį su savo svečiais, išgirsti jų pastebėjimus ir pagal tai formuoti kulinarines patirtis ateityje“, – pasakoja Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.
Konkurse dalyvauja 9 įvairių kategorijų patiekalai
Birštono kulinariniame konkurse šiemet dalyvauja 7 maitinimo įstaigos: viešbutis–restoranas „Royal SPA Residence“, komplekso „Vytautas Mineral SPA“ restoranas „MOON“, restoranas „Old Town Grill“, viešbutis-kavinė „Audenis“, mėsainių baras „Bir. Bur. Bar“, kavinės „Sušinė“ ir „Saulės terasa“.
Iš viso konkursui pateikti 9 patiekalai, kurių įvairovė patvirtina – Birštone jau seniai nekyla poilsiautojų nepageidaujamas klausimas „kur pavalgyti?“. Restoranų ir kavinių lankytojai kviečiami paragauti ant žarijų keptos brandintos jautienos išpjovos, dūmo skonio jūros ešerio, ėrienos kumpio kepsnio ar burokėlių sorbeto. Viena iš konkurso sąlygų – patiekalo kaina negali viršyti 16 eurų, todėl tikimasi, kad tai paskatins su gurmaniškomis naujovėmis susipažinti net ir tuos poilsiautojus, kurie ne visada gali sau leisti apsilankyti prabangiuose restoranuose.
Gastronominės patirtys – ne tik restoranuose, bet ir teminėse ekskursijose
Pastaruoju metu Birštone kulinarinius atradimus puoselėja ne tik kurorto restoranai ar kavinės, bet ir laisvalaikio pramogų organizatoriai. Pavyzdžiui, „Čiulba ulba“ šį pavasarį kviečia išbandyti gastronominius maršrutus „Po gardų kąsnelį“, „Atradimų skoniai Birštone“ ar „Birštono gurmanai“, su maisto atradimais susijusias ekskursijas rengia ir „Birštonas tours“ komanda.
„Nuotaikingų ekskursijų dalyviai ragauja, sprendžia su Birštono kulinarijos istorija susijusias užduotis, sužino, ką mėgdavo šeimoje gaminti žymūs to meto žmonės – prezidentas Smetona, Balys Sruoga, Juozas-Tumas Vaižgantas, koks buvo dietinis maitinimas ir kokiais principais vadovavosi tarpukario šeimininkės. Tokios pažintinės ekskursijos praplečia akiratį ir reikšmingai papildo Birštono patirčių žemėlapį“, – intriguoja Rūta Kapačinskaitė.
Birštono kulinarinis konkursas vyks iki gegužės 23 dienos. Visa informacija ir balsavimas vyksta Birštono turizmo informacijos svetainėje.