Virtuvės meistrai kviečia Kaune šventes švęsti kitaip: užsisakyti 12-kos patiekalų Kūčių vakarienę | Kas vyksta Kaune

Virtuvės meistrai kviečia Kaune šventes švęsti kitaip: užsisakyti 12-kos patiekalų Kūčių vakarienę

L. Bartkaus nuotr.

Šiemet šventės tikrai bus kitokios. Užuot dėl to išgyvenus, išskirtine virtuve garsėjančio Kauno restorano „NUMAN“ ir „ORO MAISTAS“ virtuvės šefai Adomas Jegnoras ir Aurimas Petrikas kviečia susikurti ypatingą šventę ir užsisakyti tradicinę 12-kos patiekalų šv. Kūčių vakarienę ar Kalėdų antį savo kalėdiniam stalui.

Šventiniame specialiai Kūčių vakarui sukurtų užkandžių, pagrindinio patiekalo ir deserto meniu derinyje privalomi 12-a tradiciškai, bet tuo pačiu ir savitai paruoštų patiekalų. Būtent tai, ką kiekvienais metais šeimos stalui tradiciškai gamindavote patys ar jūsų artimieji.

„Šiemet per šventes skirtingų šeimų nariai raginami švęsti savo namuose, tad tikrai bus nemažai kauniečių, kuriems tradicinių Kūčių patiekalų gamyba gali sukelti nemažai galvos skausmo. Užtat ir kilo mintis patiems pastudijuoti tradicinius Kūčių ir Kalėdų valgius, pagaminti patiems ir pasiūlyti šią 12-kos patiekalų vakarienę su saugiu pristatymu į namus“, – sako virtuvės šefai.

„NUMAN“ ir „ORO MAISTAS“ virtuvės meistrai atkreipia dėmesį, kad dėl koronaviruso grėsmių žmonės ne tik raginami švęsti kiekvienas savo namuose, bet ir rečiau lankytis parduotuvėse, turguose, kur prieš šventes ir vėl padaugės žmonių. Tad restorane saugiai pagaminta iškilminga vakarienė itin geras pasirinkimas tiems, kurie vengia spūsčių – saugo save, kitus bei taupo brangų laiką.

„NUMAN“ ir „ORO MAISTAS“ virtuvės patiekalai / L. Bartkaus nuotr.

„Užuot stovėję ilgose eilėse prie maisto produktų, o jos dėl karantino ribojimų tikrai nusidrieks šiemet dar ilgesnės, geriau likime namuose, pasirūpinkime eglutės, namų puošimu, maloniu laiku su savo artimiausiais žmonėmis, o buitinius maisto ruošimo rūpesčius patikėkite mums. O ir meniu sukurtas taip, kad šventinė vakarienė būtų ne tik dar viena proga susėsti prie stalo, bet taptų iš tiesų švente ir malonumu, kurių mums šiomis dienomis itin trūksta“, – sako „NUMAN“ ir “ORO MAISTAS” atstovai.

Drauge tai ir eksperimentas, kai į tradiciją norėta pažvelgti inovatyviai per šiuolaikinio pasaulio prizmę. „Man svarbiausia – kokybiškas produktas ir galimybė jį atskleisti per savitą paruošimo ar pateikimo būdą. Man patinka žmones kviesti išbandyti kažką netikėto, įdomaus, neragauto arba atrasti iš naujo pamirštus produktus“, – anksčiau portalui „Kas vyksta Kaune“ yra sakęs A. Jegnoras.

„NUMAN“ ir „ORO MAISTAS“ virtuvės patiekalai / L. Bartkaus nuotr.

„NUMAN“ ir „ORO MAISTAS“ virtuvės filosofijoje nemenką vietą užima ir gastronominė edukacija, o maisto kultūrą jie laiko viena populiariausių laisvalaikio praleidimo formų. “Kai nebeveikia restoranai, šios pramogos labai pasigendame, tad kviečiame užsisakyti profesionalų pagamintą maistą ir pasimėgauti restorano nuotaika namų aplinkoje“, – siūlo jie.

12-kos patiekalų vakarienę sudaro 7 užkandžiai, tarp kurių ragausite patiekalų, sukomponuotų iš sūdyto upėtakio, šviežio tuno, skumbrės, vytintų burokėlių ir mielinių bandelių su džiovintais grybais ir kopūstais. Pagrindiniam patiekalui siūlomi menkės balandėliai su lazdyno riešutų padažu ir keptomis bulvėmis. Desertui – imbierinis pyragas, užklotas obuolienės ir cinamono patalu.

Taip pat šv. Kalėdų stalui virtuvės šefai paruošė cinamonu marinuotą antį su karamelizuotomis šakninėmis daržovėmis, obuolių sidro padažu, obuolių, pankolių ir bruknių salotomis.

Užsakyti Kūčių vakarienę galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA