Kaune pirmą kartą rengiamos „Red Bull muilinių lenktynės“ | Kas vyksta Kaune

Kaune pirmą kartą rengiamos „Red Bull muilinių lenktynės“

Organizatorių nuotr.

Pirmąkart Kaune rengiamose „Red Bull muilinių lenktynėse“ sieks dalyvauti rekordinis skaičius komandų. Po dešimties metų pertraukos Lietuvos žiūrovus vėl džiuginsiantis sporto ir pramogų reginys šiemet sulaukė itin didelio dalyvių dėmesio. Organizatoriai praneša, kad jau užsiregistravo daugiau nei 150 komandų, rašoma pranešime spaudai.

[galerija kiek=”4″]

Registracija vyks iki gegužės 30 d., todėl išbandyti savo išradingumą ir jėgas nepakartojamose lenktynėse dar gali suspėti visi norintys. Šiemet rugsėjo 15 d. vyksiančios „Red Bull muilinių lenktynės“ dalyvius ir žiūrovus sukvies ant Parodos kalno Kaune.

Du dešimtmečiai linksmiausių lenktynių pasaulyje

Jau dvidešimt metų visuose penkiuose planetos žemynuose rengiamos „Red Bull muilinių lenktynės“ yra vienos linksmiausių pasaulyje. Pirmą kartą surengtos 2000 m. Briuselyje (Belgija), kiek daugiau nei prieš dešimtmetį jos pirmą kartą atkeliavo ir į mūsų šalį. 2008 m. Vilniuje vykusiose lenktynėse dalyvavo 66 komandos. Tuomet greičiausi ir kūrybingiausi lenktynių dalyviai laimėjo kelionę į „Formulės 1“ etapą Valensijoje (Ispanija), kur lankėsi trasos boksuose ir iš arti stebėjo kaip varžyboms ruošiasi „Red Bull Racing“ komanda.

Fantazija be jokių ribų

„Red Bull muilinių lenktynės“ išsiskiria ekstravagantiškais bolidais ir ekstremaliu greičiu. Muilinių lenktynės yra pilnos jaudulio, inžinierinio tobulumo ir juoko. Kuriant lenktyninių bolidų dizainą pasitelkiama fantazija be jokių ribų – galima naudoti visas įmanomas ir neįmanomas priemones. Lenktynėse dalyvaujančioms muilinėms galioja tik kelios taisyklės: jos privalo turėti vairą ir vienokius ar kitokius stabdžius. Dalyvių pasirodymai vertinami pagal tris kriterijus – išradingumą, šou ir greitį. Dėl šios priežasties, greičiausiai finišą pasiekusi muilinė nebūtinai taps lenktynių nugalėtoja. Nusileidimo metu muilinės gali pasiekti 50 km per valandą greitį, todėl suvaldyti tokį bolidą nėra lengva. 2015 m. tuo asmeniškai įsitikino „Red Bull muilinių lenktynėse“ dalyvavęs patyręs „Formulės 1“ pilotas Maxas Verstappenas.

Registracija jau vyksta

Tradicija tampančiose „Red Bull muilinių lenktynėse“ Lietuvoje šiemet vyks rugsėjo 15 d. Savo sukonstruotas transporto priemones ir nusileidimo greitį lietuviai demonstruos Kaune ant Parodos kalno. Registracija į analogų neturinčias „Red Bull muilinių lenktynes“ dar vyksta. Iki gegužės 30 d. dalyviai kviečiami registruotis internete: www.muiliniulenktynes.lt. Viena muiline gali važiuoti du žmonės, o į palaikymo komandą galima pasikviesti dar 2-3 draugus: iš viso vienoje komandoje gali būti 5 nariai. Iš užsiregistravusių komandų bus atrinkta 70 kūrybiškiausių. Dalyvauti gali tik pilnamečiai. Ateiti pažiūrėti įspūdingų muilinių lenktynių kviečiami visi norintys – renginys yra nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA