Kauno „Saloje“ rinkosi maisto gurmanai: nustebino madingu būdu pagaminta kava – Kas vyksta Kaune

Kauno „Saloje“ rinkosi maisto gurmanai: nustebino madingu būdu pagaminta kava

Tradiciškai Kaune kartą metuose susirenka „Gero skonio“ klubas, kurio nariai – patyrę maisto ragautojai ir vertintojai. Šį kartą klubo susitikimui pasirinktas Nemuno saloje įsikūręs restoranas „Sala“, kur vakaro dalyviai vaišinosi degustacine vakariene, skanavo tikro itališko deserto bei madingiausiu būdu paruoštos itališkos kavos.

Kauniečiams pristatė naujausią numerį

Vakaro metu taip pat vyko ir naujausio žurnalo „Geras skonis“ pavasario numerio sutiktuvės, buvo pristatytos labiausiai intriguojančios numerio temos bei vyko smagi „Gero skonio“ viktorina, kurios metu visi turėjo galimybę pasitikrinti ir praplėsti savo žinias apie gastronomiją bei vartojimo kultūrą.

„Gero skonio“ klubo renginių sumanytoja – du dešimtmečius gyvuojančio žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė. Pasak jos, daugelį metų rašant apie maistą, gėrimus, vartojimo kultūrą, bendraujant su gamintojais, tiekėjais, restoranų bei viešbučių atstovais, subūrus maisto entuziastų būrį, nenorėta likti vien teoretikų arena – siekta kartu ragauti, atrasti, keliauti, diskutuoti, mėgautis maistu, kaskart aplankant vis kitą Lietuvos restoraną ir skanaujant geriausių mūsų šalies šefų išradingai paruoštų patiekalų.

„Taip gimė „Gero skonio“ klubo idėja, ir dabar kartą per mėnesį suburiame visus, neabejingus geram maistui ir vartojimo kultūrai, vis į naują, dėmesio vertą vietą. Per ilgus veiklos metus maisto entuziastų būrys augo, o renginių geografija nenumaldomai plėtėsi, apimdama jau ne tik didžiuosius Lietuvos miestus, tačiau ir uostamiestį, šalies kurortus: Palangą, Druskininkus, Birštoną“, – sakė R. Ščeponienė.

Maisto gaminimas – lyg tapymas lėkštėje

Vakariene svečiams iš Vilniaus kartu su profesionalia komanda rūpinosi kūrybiška virtuvės šefė Jolanta Gervienė, teigianti, jog maisto gamyba – tai dar viena meno šaka, lygiai kaip tapyba, tik rėmus čia atstoja lėkštė. „Suvokdama, kad tai labai laikina, bet tuo pačiu žinodama, kiek daug tai reiškia restorano svečiams, kurdama kiekvieną patiekalą, palieku dalelę savęs. Tikėdama, kad jie sugrįš… O aš ir toliau „tapysiu“…“ – sako J. Gervienė.

Restorano prioritetas – sezoniniai patiekalai, todėl meniu nuolat atnaujinamas, atsižvelgiant į tai, kokie produktai tuo metu pasižymi geriausiomis skoninėmis bei aromatinėmis savybėmis. Tad vakaro meniu vyravo lietuviški ingredientai, panaudoti netikėtuose deriniuose, atskleidę ir pademonstravę dar daugiau skonių bei kvapų variacijų.

Vakaro pradžioje patiekta sūdyta, parūkyta antienos filė su avokado ir mango tartaru. Vėliau skanautos triušienos mėsos juostelės, keptos žemoje temperatūroje ir skrudintos su rūkyta šonine, patiekiamos su šviežiomis daržovėmis, skanintomis čiobrelių kremine varške. Karštajam patiekalui svečiams pasiūlyta paragauti sausai brandintos jautienos nugarinės išpjovos didkepsio, patiekto su grilinta polenta, BBQ kopūstais, paskaninto kavos pipiriniu padažu. Galiausiai mėgautasi šviežia antienos krūtinėle, patiekta su ananasų, kriaušių, slyvų čiatniu, svieste keptais pastarnokais ir žirnelių bei mėtų tyre. Prie patiekalų buvo patiektas specialistų parinktas ir priderintas vynas.

Degustacinės vakarienės meniu vyravę lietuviški ingredientai šįsyk paįvairinti itališkos kavos aromatu bei sodriu skoniu. Kava, lyg koks gero skonio simbolis, šįsyk įrėmino vakarą, kurio pradžioje svečiai pasitikti su „Vanilla Espresso“ aperityvu, kurį ragaujant jaučiami kavos, mėtos, kakavos, vanilės, grietinėlės bei muskato skoniai. Na, o vakarui einant į pabaigą, kaip paskutinis akcentas svečiams patiektas tikras itališkas desertas ir madingiausiu būdu paruošta itališka kava. Šį kartą svečiams pasiūlyta pasimėgauti „Affogato“, kurio pagrindiniai ingredientai – itališki naminiai ledai ir ant jų užpilamas karštas espresas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA