V. Matijošaitis apsisprendė – pasirinko Kauną (papildyta) | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis apsisprendė – pasirinko Kauną (papildyta)

Brigita Sabaliauskaitė, BNS 2019/02/18 16:20
R. Tenio nuotr.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis pirmadienį pranešė nedalyvausiantis prezidento rinkimuose, sako, kad galutinį sprendimą priėmė slidinėjimo atostogų Italijoje metu.

[galerija kiek=”12″]

„Svarsčiau apie prezidento rinkimus ir svarsčiau rimtai. Ir mano sprendimas šiandien yra sukoncentruoti visą dėmesį į Kauną ir nesiblaškant dalyvauti tik mero rinkimuose“, – pirmadienio popietę žurnalistams Kaune pranešė V. Matijošaitis.

[susije_video kurie=””]

Pasak jo, nors Kaunas per pastarąją kadenciją gerokai pasikeitė, mieste yra likę nebaigtų darbų.

„Kaunas yra pagavęs labai gerą pagreitį ir turi visus šansus suklestėti. Dabar svarbu tos progos nepraleisti“, – sakė dabartinis Kauno meras, kuriam iššūkį rinkimuose meta dar 6 kandidatai, tarp kurių ir dabartinis jo komandos narys – Kauno vicemeras liberalas Simonas Kairys.

V. Matijošaitis, „Vilmorus“ gyventojų apklausos duomenimis, sausio pabaigoje potencialių kandidatų į prezidentus reitinge užėmė ketvirtąją vietą.

Jis savivaldos rinkimuose sieks būti perrinktas su visuomeniniu judėjimu „Vieningas Kaunas“. Savivaldos rinkimų pirmasis turas vyks kovo 3 dieną. Pirmadienis buvo paskutinė diena, kai gali užsiregistruoti prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyviai.

VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto doc. dr. Ingrida Unikaitė – Jakuntavičienė komentuoja V. Matijošaičio galimybes laimėti mero rinkimus Kaune

V. Matijošaitis nuo pat savo pirmosios pergalės per visa kadenciją sugebėjo išlaikyti aukštus reitingus ir pozityvų įvaizdį kauniečių tarpe. Labiausiai visi laukė ūkio pertvarkų Kaune, kurių tarsi ir sulaukė – keliai, kiemai paremontuoti, nauji statybų projektai sparčiai vyksta, planuoti projektai tarsi ir neblogai vykdomi, pertvarkos savivaldybėje taip pat įvykdytos, daug dėmesio skiriama komunikacijai ir įvairių švenčių šventimui, kauniečių įtraukimui ir kt. Tos veiklos, kurios apčiuopiamos ir matomos eiliniam gyventojui, tikrai nenuvylė balsavusių už merą ir jo komandą. Be to, jis tapo geriau žinomas ir gana pozityviai vertinamas nacionaliniu mastu, kuomet buvo pradėtas traukti į prezidentinius reitingus, kur sugebėjo nemažai balsų rinkti kaip galimas kanddidatas į prezidentus, kol dar nebuvo žinomi realūs kandidatai. 

Visa tai rodo, kad artėjančiuose rinkimuose abejoti V. Matijošaičio pergale tikrai sudėtinga. Priežasčių kaitai ir pokyčiams kaip ir nėra. Nors mero valdymo būdas, ribojamos diskusijos miestui svarbiais klausimais kartasi susilaukia tam tikros kritikos, tačiau dauguma rinkėjų to nevertina, kaip blogybės. Atvirkščiai, didelė dalis kauniečių tai net laiko būtinu dalyku, norint įvesti daugiau tvarkos. Tiesa, pasigirsta kalbų apie savų žmonių protegavimą, bet gyventojai to taip pat nelinkę sureikšminti, kalbėdami, kad „be savos komandos tikriausiai nieko negalima padaryti“ arba „visi taip daro“ ir pan. 

Tikėtis, kad šie dalykai bus reikšmingi balsuojant tikrai neverta. Tai žino ir pats kandidatas, kuris net nesistengia pats savęs per daug reklamuoti, už save agituoti, vyksta rinkimų kampanijos metu atostogauti. Visos reklamos su V. Matijošaičio veidu ragina palaikyti jo komandą, o ne jį patį, nes jis žino, kad jį išrinks ir taip, todėl ragina tęsti darbus.

V. Matijošaitis visada pabrėžė ir savo komandos svarbą savo veikloje, tad dabar tikriausiai didesnis rūpestis ir yra pasirūpinti, kad kauniečiai ne tik jį palaikytų, bet ir „Vieningą Kauną“, kurio kandidatų sąrašas jau yra pakitęs, pasipildęs su pačiu V. Matijošaičiu ir jo įmonėmis susijusiais žmonėmis, kas nebūtinai yra pliusas ir garantija. Dabar, kai rinkėjai nėra tokie pastovūs, tai jie gali ir dalinti balsus. Balsuoti už merą, bet nebūtinai už jo sąrašą. Juk ir dabartiniai darbai atlikti ne vien mero judėjimo atstovų pagalba, bet bendru koalicijos darbu. Kiti, kas yra koalicijoje, taip apt gali įvykdytus darbus priskirti sau ir reklamuoti juos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA