Prieš šv. Kalėdas meno mokyklos moksleiviai miestiečiams išdovanojo visų metų darbus | Kas vyksta Kaune

Prieš šv. Kalėdas meno mokyklos moksleiviai miestiečiams išdovanojo visų metų darbus

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį, šiek tiek po vidurdienio, Vilniaus gatvėje, Kaune, netoli požeminės perėjos, kur stūkso Švč. Sakramento bažnyčia, ant stalų gausiai nugulė Kauno Antano Martinaičio dailės mokyklos mokinių kurti įvairiausi moliniai darbeliai bei atvirukai – visų metų kruopštaus triūso rezultatas. Šį kartą artėjant šv. Kalėdoms mokinius suvienijo bendras kilnus tikslas.

[galerija kiek=”16″]

Šiandien pro minėta vietą žingsniuojantys kauniečiai turi galimybę ne tik žvilgtelėti į molinius bei popierinius mokinių kūrinius, bet ir įsigydami juos už simbolinę auką prisidėti prie iniciatyvos atveriant „Švč. Sakramento (studentų) bažnyčią“, kuriai anksčiau yra tekęs ir mokinių globėjos vaidmuo

„Jau trečius metus prieš pat Šv. Kalėdas Kauno A. Martinaičio dailės mokykla organizuoja akciją „Dovanėlės miestui“.  Spalio – gruodžio mėnesiais mokiniai lipdė molio darbelius ir kūrė atvirutes. O iki mokinių atostogų likus savaitei ėmė pakuoti dovanas miestiečiams, kurias gruodžio 19 dieną, nuo 12:30 val., iki kol sutems, vėl kviečia praeivius imti dovanėles ir neštis jas namo – šį kartą už simbolinę piniginę auką “, – pasakoja kilniatikslės iniciatyvos rengėjai.

Už Kauno A. Martinaičio meno mokyklos mokinių darbelius paaukotos lėšos, kaip jau minėta, bus pervestos į Kauno senamiesčio labdaros fondą ir prisidės prie švč. Sakramento bažnyčios durų atvėrimo.

Aukos šios šventovės atgaivinimui renkamos jau kurį laiką skirtingų renginių vyksmo metu. Iš viso tikslui įgyvendinti iki šio momento yra suaukoti 1554 eurai, lėšos bus renkamos ir kitąmet. Pirmasis suplanuotas atstatymo darbas – atverti duris į Vilniaus g.

Visi, norintys prisidėti prie švč. Sakramento bažnyčios atgijimo, tai gali padaryti pervesdami pageidaujamą skirti sumą į nurodytą sąskaitą:

„Kauno senamiesčio labdaros fondas“,
Įmonės kodas: 302636320,
Bankas: „Luminor“,
Sąsk. nr. LT984010042503134252.
Mokėjimo paskirtis: Parama Švč. Sakramento bažnyčios atstatymui.

Šiemet A. Martinaičio mokyklos moksleivių akciją „Dovanėlės miestiečiams“ drauge su mokyklos bendruomene organizavo Kauno senamiesčio draugija. Švč. Sakramento bažnyčios atvėrimo visuomenei projekto partneriai – Kauno senamiesčio draugija, Švč. Sakramento (studentų) rektoratas ir Kauno Arkivyskupijos kurija, informacinis partneris – portalas „Kas vyksta Kaune“. Iniciatyvos autoriai – kauniečiai Liuda ir Minvydas Znaidauskai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA