Ir Kaune bus rodomas geriausias Lenkijos metų filmas „Tyli naktis“ | Kas vyksta Kaune

Ir Kaune bus rodomas geriausias Lenkijos metų filmas „Tyli naktis“

Video stop kandro nuotr.

Penktadienio vakarą 11-oje miestų ir 15-oje kino salių sugrįžta daugybės „Kino pavasario“ žiūrovų dėmesio sulaukęs, geriausias metų Lenkijos filmas „Tyli naktis“ (rež. Piotr Domalewski). Jo centre – Kūčias švenčianti lenkų šeima, viena po kitos aiškėjančios giminaičių paslaptys, kurios sukuria tragikomišką, lietuviams lengvai atpažįstamą reginį. Filmas nuo gruodžio 14-osios bus prieinamas ir namų kino platformose.

Gruodžio 11-osios vakarą „Kino pavasaris“ prie „Tylios nakties“ įkvėpto Kūčių stalo surengė išankstinį filmo seansą. Taip festivalio komanda pasveikino žiūrovus su artėjančiomis šventėmis ir atšventė pagrindinio filmo aktoriaus Dawido Ogrodniko svarbų tarptautinį įvertinimą – gruodžio 11 d. už vaidmenį „Tylioje naktyje“ jis buvo paskelbtas vienu iš 10-ies geriausių kylančių jaunųjų Europos kino aktorių. Specialus „European Shooting Stars“ apdovanojimas D. Ogrodnikui bus įteiktas Berlyno kino festivalyje.

Pasak filmą „Tyli naktis“ susirinkusiesiems pristačiusios „Kino pavasario“ programos sudarytojos Mantės Valiūnaitės, daugelis iš mūsų filmo situacijose atpažins save: kai šventinėje nuotraukoje šeima atrodo darniai, o už kardo, prie šventinio stalo, kyla daugybė nesusipratimų ir ginčų. „Artima lietuviams ir emigracijos tema, jos pasekmės žmonių santykiams bei likimams“, – pridūrė M. Valiūnaitė.

Ne tik daugybė apdovanojimų

Filmo režisierius P. Domalewski teigia, kad visas filmas paremtas asmenine patirtimi, nes jis augo panašioje į „Tylioje naktyje“ vaizduojamą šeimą. „Kuriu apie tai, ką žinau ir suprantu geriausiai. Toks kinas, mano manymu, yra sąžiningiausias ir paveikiausias“, – kalbėjo „Kino pavasaryje“ viešėjęs geriausias šių metų Lenkijos režisierius.

Pagrindinį vaidmenį „Tylioje naktyje“ sukūrė garsus šių dienų Lenkijos kino aktorius D. Ogrodnikas, kuris puikiai pažįstamas ir „Kino pavasario“ žiūrovams („Noras gyventi“, „Ida“, „Paskutinė šeima“). Jo įkūnytas Adamas grįžta iš užsienio pas savo didelę šeimą, gyvenančią Rytų Lenkijos kaime, švęsti Kalėdų. Iš pradžių vyras slepia tikrąsias sugrįžimo priežastis, bet giminaičiai, kurių nė vienas neįtaria, kad šis vakaras pakeis visų jų gyvenimus, pamažu įtraukiami į jo planus.

Lenkijos kino meno akademijos apdovanojimuose D. Ogrodnikas buvo pripažintas geriausiu metų šalies kino aktoriumi. „Tyli naktis“ taip pat įvertinta už geriausią režisūrą, scenarijų, operatoriaus darbą, garso režisūrą, antraplanių aktorių darbą ir kaip geriausias metų debiutas. Gdynės kino festivalyje filmas apdovanotas pagrindiniu prizu – „Auksiniu liūtu“.

Filmą nuo gruodžio 14 d. bus galima išvysti Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Marijampolėje, Utenoje, Telšiuose, Gargžduose, Anykščiuose, Varėnoje ir Pakruojyje. „Tylią naktį“ taip pat bus galima pamatyti internetinėje namų kino platformoje „Žmonės Cinema“ ir „Telia“ išmaniosios televizijos videonuomoje.

Plačiau apie „Tylią naktį“ galima sužinoti čia.

Legalias „Kino Pavasaris Distribution“ platinamų filmų peržiūras internetinėje namų kino platformoje finansuoja Lietuvos kultūros taryba. 2

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA