Premjeras nori matyti didesnį proveržį – keičia tris ministrus | Kas vyksta Kaune

Premjeras nori matyti didesnį proveržį – keičia tris ministrus

BNS 2018/12/03 12:43
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį paskelbė, kad keičia tris savo Vyriausybės ministrus – kultūros, švietimo ir mokslo bei aplinkos.

„Yra sričių, kuriose norėčiau matyti didesnį proveržį, didesnę dinamiką, didesnį ryžtą. Todėl noriu pranešti jums, kad šiandien priėmiau sprendimą keisti tris šios Vyriausybės ministrus: švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę, kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson ir aplinkos ministrą Kęstutį Navicką“, – žurnalistams pirmadienį sakė S. Skvernelis.

Premjeras teigė, kad taip nori duoti impulsą sėkmingiau vykdyti reformas šiose ministerijose.

„Aš tikrai pasitikiu šitais ministrais, negaliu įvardyti, kad jie blogai dirbo. Taip, klaidų yra padaryta, bet už klaidas atsakomybę prisiimame visi. Geriau daryti, kartais klysti, klaidas taisyti negu imituoti darbą arba nieko nedaryti. Dažnai taip būna, kad norint tęsti reformas, norint suteikti joms naują postūmį, reikalingi ir kiti žmonės“, – kalbėjo jis.

S. Skvernelis teigė, kad sprendimas keisti ministrus nėra susijęs su vykstančiais mokytojų protestais ar nepasitenkinimu dėl medžių kirtimų saugomose teritorijose.

„Neturiu pretenzijų nė vienam ministrui ir nieko bendro tai neturi su įvairiais protestais, kurių visada buvo, yra ir bus“, – teigė jis.

S. Skvernelis sakė, kad teikimus dėl ministrų atleidimo prezidentei Daliai Grybauskaitei įteiks trečiadienį.

Jis teigė apie šį sprendimą iš anksto neįspėjęs šalies vadovės.

Atleidus šiuos ministrus, bus pasikeitę jau šeši šios Vyriausybės ministrai. Pasikeitus daugiau nei pusei iš keturiolikos ministrų, Vyriausybė pagal Konstituciją turi iš naujo gauti Seimo įgaliojimus arba atsistatydinti.

S. Skvernelis sako, kad Vyriausybė tam yra pasirengusi.

„Mes esame pasiryžę pasitikrinti pasitikėjimą Seime, jeigu to reikia“, – pareiškė jis.

Premjeras teigė, kad pats trauktis iš pareigų ar imtis prezidento rinkimų kampanijos neketina ir užtikrino, kad Vyriausybė dirbs toliau.

„Vyriausybė tikrai pasiryžusi toliau dirbti ir manau, kad šitas žingsnis rodo, kad mes ir toliau pasiryžę dirbti, nes laikas iki rinkimų nėra didelis, ministrus reikės pakviesti labai stiprius ir suprantame, kad žmonės, galvodami apie darbą, penkių mėnesių nelabai kas eis. Aš net neabejoju, kad mes turėsime galimybę, ši Vyriausybė, dar du metus darbuotis“, – sakė jis.

Tačiau S. Skvernelis nei patvirtino, nei paneigė planuojantis varžytis dėl prezidento posto.

Šalies vadovo rinkimai vyks kitų metų gegužės 12 dieną, antrasis turas numatytas gegužės 26 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA