Kauniečių šeimos tragedijos atomazga: vaikai grįžta pas tėvą (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauniečių šeimos tragedijos atomazga: vaikai grįžta pas tėvą (papildyta)

DELFI.LT, BNS, „Kas vyksta Kaune“ 2018/10/24 17:38
R. Tenio nuotr.

Trečiadienis tapo lemiama diena kauniečių šeimos tragedijoje – Kaune posėdžiavusi atvejo vadybos komisija nusprendė grąžinti paimtus vaikus tėčiui.

Tai patvirtino socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

„Labai džiaugiuosi šiandienos sprendimu, nes du mažamečiai vaikai grįš pas tėtį į savo namus. Kartu noriu tikėtis, kad atvejo vadybininkas ir jo suburta komanda bei kiti Kauno miesto savivaldybės ekspertai suteiks visą reikiamą pagalbą vaikams ir tėčiui su mama. Prašau tėčio ir mamos priimti šią pagalbą, jei ne dėl savęs, tai bent dėl vaikų“, – pranešime spaudai teigia L. Kukuraitis.

Jis sako nuoširdžiai tikintis, kad pora myli vaikus bei ragino „suremti pečius“ vaiko teisių apsaugos specialistus, tėvus, savivaldybių darbuotojus ir visuomenę.

Tuo metu vaikų teisių specialistai sako, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais, vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažįsta, kad reaguojant į situaciją buvo padaryta klaidų.

Žmonės rinkosi ginti tėvą

Ši situacija nepaliko abejingų: spalio 24 d. popietę prasidėjo piketas, kuriame susirinkusieji reikalavo Kauno miesto Vaikų teisių komisijos, kad tuoj pat atiduotų atimtus vaikus tėvui Gintarui Kručinskui, kuris nėra niekuo kaltinamas.

Pasak susirinkusiųjų į šią iniciatyvą, piketas buvo reikalingas, nes Vaiko teisių apsaugos darbuotojai niekaip negali sutikti, kad panaudojo perteklines priemones.

Vaikai buvo atimti dėl smurto

DELFI primena, Eglės elgesys praeivių dėmesį patraukė, kai kaunietė su savo atžalomis vaikščiojo Panemunės šile. Kaip teigia dviejų vaikų mama, jos sūnus pasileido bėgti į gatvę ir ji esą tiesiog bandė jį sudrausminti.

„Vaikas bėgo labai didelį atstumą ir žinojau, kad bus toks pavojingas posūkis, kur dviračiai važiuoja. Palikusi mergaitę aš bėgau paskui. Aš jo prieš tai maldavau, prašiau – sustok, sustok, nebėk. Bet jam tie maldavimai… vaikas nelabai klauso. Aš tada jam pliaukštelėjau kokius tris kartus per kombinezoną, jis nieko nepajuto ir net neketino manęs klausyt, kad reikia grįžti pas sesutę, kurią aš irgi palikau tiesiog miške. Jis toliau norėjo bėgti, tada aš jam pora kartų trinktelėjau per rankytę“, – aiškino atimtų vaikų mama Eglė.

Pasak jos, netoliese buvusi kita šeima pradėjo moterį filmuoti, vėliau iškvietė policiją. Pareigūnai kaunietę išsivežė apklausai. Kaip pasakojama reportaže, sužinojęs apie incidentą į komisariatą atskubėjo ir vaikų tėtis.

Tėvų teigimu, atvykę Kauno vaiko teisių apsaugos specialistai elgėsi grubiai. Vežant vaiką atlikti tyrimo berniukas, pasakoja tėvai, pravirko, todėl tėvas paėmė jį iš kėdutės ir išsinešė nuraminti į lauką.

Tarnybos specialistas, pasak tėvo, pasiuto ir pradėjo vaiką plėšte plėšti iš rankų. Į pagalbą šoko ištiktam vyrui esą puolė pro šalį važiavę pašaliniai žmonės. Vaikai buvo atimti iš tėvų ir iš pradžių apgyvendinti vaikų globos namuose, vėliau – atiduoti globėjams.

Po vaikų paėmimo skandalo laikinoji Kauno Vaiko teisių tarnybos vadovė Daiva Porutienė nušalinta nuo pareigų. Ji grąžinta į vyriausiosios specialistės pareigas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA