Tęsiasi pokyčiai Kauno savivaldybėje: iš pareigų traukiasi G. Petrauskas | Kas vyksta Kaune

Tęsiasi pokyčiai Kauno savivaldybėje: iš pareigų traukiasi G. Petrauskas

BNS, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2018/10/09 14:35
R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas traukiasi iš pareigų – jis sako grįžtantis dirbti į privatų sektorių.

„Dar tikrai beveik mėnesį dirbsiu: kadangi priima ir atleidžia taryba, tikiuosi, kad mano prašymą taryba patenkins lapkričio 6 dieną“, – BNS antradienį sakė G. Petrauskas.

Jis sako darbą savivaldybėje paliekantis, nes sulaukė tiek profesine, tiek finansine prasme patrauklaus pasiūlymo. „Grįžtu į privatų verslą, visiškai nesusijusį su jokia savivaldybės įmone ar tarnyba“, – sakė G. Petrauskas.

Kauno administracijai G. Petrauskas vadovavo nuo 2015 metų, kai po savivaldos rinkimų susiformavo dabartinė valdančioji dauguma. Iki tol jis dirbo DNB banko Kauno regiono verslo bankininkystės vadovu.

Gimęs ir augęs Kaune bei, kaip yra sakęs anksčiau, laikantis save kauniečiu, G. Petrauskas jau kurį laiką gyvena Kėdainiuose, iš kurių kasdien vyksta į darbą savivaldybėje.

Be to, iš pareigų besitraukiantį savivaldybės administracijos direktorių 2015-aisiais Visvaldui Matijošaičiui rekomendavo „Vičiūnų grupės“ personalo specialistė, Kauno tarybos narė Ramunė Bičkauskienė.

Per verslo jungtį iš privataus sektoriaus į viešąjį administravimą atėjęs G. Petrauskas su Kauno meru suformavo gerai grojantį duetą, kuriame pastarasis buvo įvardijamas kaip ryžtingas ir greitai apsisprendžiantis, o administracijos vadovas – analitiškas ir besilaikantis protokolo.

„Savivaldybėje privalu laikytis visų procedūrų ir Gintaras išmokė tai daryti, nors jį taip pat erzina kai kurie suvaržymai. Esame dėkingi, kad kai kuriais atvejais prilaikė, išmokė laikytis nustatytos tvarkos. Mes pasiginčijame dėl šių dalykų, tačiau tai netrukdo dirbti, o Gintaras beveik visada būna teisus“, – 2017-ųjų pabaigoje apie savivaldybės administracijos direktorių portalui lrytas.lt sakė V. Matijošaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA