Kaunietis E. Jakilaitis žodžių į vatą nevyniojo: tie, kas pirko tokias uniformas, moterų nemyli | Kas vyksta Kaune

Kaunietis E. Jakilaitis žodžių į vatą nevyniojo: tie, kas pirko tokias uniformas, moterų nemyli

Iš Kauno kilęs žinomas žurnalistas šeštadienį savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo kritiška žinute apie naująsias policijos uniformas. Poros sakinių pranešimas su nuotraukomis socialiniame tinkle sukėlė didelę diskusiją – už ir prieš uniformas skriejančių argumentų čia netrūko.

„Nežinau nežinau, bet tie, kas sprendė kokias uniformas policijai pirkti, moterų nemyli. 1000 Eur už 1 uniformos komplektą…“ – šalia nekaip atrodančių nuotraukų rašė E. Jakilaitis, nors kai kurie jam bandė išaiškinti, kad nekaip atrodo tik nuotraukos, ne pati apranga.

Giedrius Sakalauskas painformavo, kad čia pasirinktas švediškas variantas, į ką E. Jakilaitis tiesiog atsakė, kad atrodo blogai. Pasireiškė ir atlikėja, buvusi Seimo narė Donalda Meiželytė, susirūpinusi, kad akivaizdžiai aptemptos moters dėvimos kelnės trukdys bėgti ir pratrins pūsles. „Kažkokia senovė“, – reziumavo D. Meiželytė.

Algis Ramanauskas svarstė, kad nevykusi uniforma pasirodyti galėjo tik dėl nufotografavimo būdo: „Jei mergina būtų modelis, jei būtų geras apšvietimas ir posture (laikysena – aut. past.), uniforma atrodytų žymiai geriau. Tiesą sakant, nematau problemos.“

Tokiais uniformų atvaizdais pasidalijo žinomas žurnalistas / E. Jakilaičio „Facebook“ paskyros nuotr.

TV laidų scenaristo ir prodiuserio Juozo Liesio manymu, pareigūnei teko ne tas uniformos dydis. Nerijus čia pridūrė laukdamas popiežiaus Pranciškaus apžiūrėjęs daug įstatymo sargų ir padaręs išvadą, kad ši uniforma tinka atletiško sudėjimo pareigūnams, tiek vyrams, tiek moterims. „Nesant puikiai sudėtiems ir netreniruotiems ji nelabai tinka, tuo labiau, jei dydis parinktas „ant išaugimo“, – teigė vyras.

E. Jakilaičiui komentarų skiltyje ėmus dalytis, jo manymu, geriau atrodančių užsienio pareigūnių uniformų nuotraukomis, Elanas įkėlė Lietuvos policininkės fotografiją su ta pačia uniforma, kuri atrodo žymiai geriau.

Alternatyvus uniformos vaizdas / E. Jakilaičio „Facebook“ paskyros nuotr.

Kaunietis viešųjų ryšių specialistas Nerijus Budrys nusistebėjo iš pažiūros nemaža uniformos kaina. Jam antrino Audronė, pareiškusi, kad už 1000 eurų galima ir kailiniais ar odiniu kostiumu apsirengti. Visgi kainos kritikus daugelis diskusijos dalyvių protino, kad į komplektą įeina batai, žieminė striukė, džemperis, marškiniai, kelnės, kepurės, pirštinės, diržas ir apatiniai drabužiai – turint tai omeny, kaina esą ne tokia ir didelė.

„Sunku diskutuoti, kai matai tik dvi nuotraukas. Aš mieste apžiūrėjau. Atrodė gerai ir kokybiškai pasiūtos. Kalbėjau su pareigūnėm – sakė patogios. (…) Visi čia deda vasarines moterų nuotraukas ir lygina su žiemine ir rudenine uniforma, arba ofiso aptemptukes su lauko. Man labiausiai krinta labai tamsi spalva, kuri net tarp juodos ir žalios“, – dėstė Andrius.

Tuo tarpu Viešosios policijos valdybos Ekstremalių situacijų ir patrulių skyriuje vyriausiojo tyrėjo pareigas einantis Vaidas Giršvildas pateikė kiek daugiau faktinės informacijos, susijusios su naujosiomis uniformomis.

„Pradžioje buvo pasiūti keli komplektai pagal nei tai estų, nei tai suomių pavyzdį. Nedaug, gal kokie 6 komplektai. Duota pareigūnams išbandyti. Netrumpai jie ten nešiojo, kokį pusmetį tai tikrai – po to išsakė pastebėjimus. Tobulinta, kad tik būtų patogu ir funkcionalu. Tada vėl keli bandomi komplektai. Po to buvo iškilęs klausimas dėl medžiagos kokybės. Tai vienas kelnes visą savaitgalį skalbė ir džiovino džiovykloje. Gal kokius dvidešimt kartų. Žodžiu, buvo padaryta viskas, kas įmanoma, – pasakojo V. Giršvildas.

– Jei dar kažkas mano, kad kas nors nepadaryta, tai pripažinsiu – į kosmosą uniformos neskraidino. Dabar apie kainą. Kaina pilno komplekto, su batais, striukėmis, džemperiais, apatiniais termo rūbais, diržais ir visais kitais priedais. Jūs pasiskaičiuokite, kiek kainuoja jūsų visiems metų laikams skirti drabužiai, o tada bus galima kalbėti, daug tai ar mažai, – bekylančią kritiką galimu pinigų plovimu malšino tyrėjas.

– Ir pabaigai. Aš visiškai su tos uniformos pirkimu nesusijęs ir jos kainą sužinojau tik iš spaudos. Manęs nėra kuo kaltinti. O moterys… Na, jos sako, kad lauko sąlygomis ši uniforma nepalyginamai patogesnė.“

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis diskusijoje patikslino, kad tai švedų sukurtas modelis, kurį sau adaptavo ir estai. „Patys Lietuvos policininkai bandė pavyzdžius, teikė siūlymus ir dabar turi tokią uniformą, apie kurią kažkada galėjo tik pasvajoti. Esmė – medžiagos kokybė, patogumas ir funkcionalumas“, – aiškino R. Matonis.

Primename, kad naujos aprangos policininkams išduodamos jau kurį laiką, o visuomenei oficialiai pristatytos rugsėjo 21 d. Vizualiai, kaip skelbė policija, jos atrodo panašiai, tik spalva šiek tiek tamsesnė nei senųjų. Esminis skirtumas – medžiagos kokybė. Be to, uniformos labiau pritaikytos policijos darbui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA