Savaitgalį Kaune įvedami specialūs Popiežiaus autobusų ir troleibusų maršrutai | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį Kaune įvedami specialūs Popiežiaus autobusų ir troleibusų maršrutai

BERTA BANYTĖ 2018/09/21 08:25
R. Tenio nuotr.

Popiežiaus Pranciškaus vizitui aktyviai ruošiasi visas miestas. Bendrovės „Kauno autobusai“ atstovai neslepia, sukoordinuoti viešojo transporto kursavimą Kaune, Šventojo Tėvo laukimo metu ir jam atvykus, yra didelis iššūkis ir, žinoma, atsakomybė. Kokiais maršrutais Kauno pilies kryptimi vyks autobusai ir troleibusai bei kokių viešojo transporto pajėgumų prireiks, kad visi norintieji išvysti popiežių, tai galėtų padaryti sklandžiai?

Popiežiaus Pranciškaus vizito metu į gatves Kaune iš viso išriedės beveik 200 autobusų ir apie 120 troleibusų.

„Šeštadienio pavakarį viešojo transporto gausės. Be įprastą dieną važiuojančių maršrutų, pradės kursuoti ir papildomų autobusų bei troleibusų maršrutai, paženklinti „P“ raide, kurie veš maldininkus Kauno pilies kryptimi, maksimaliai arti Kauno Santakos, kiek tik bus įmanoma“, – sakė bendrovės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Papildomi viešojo transporto maršrutai popiežiaus vizito metu / „Kauno autobusų“ nuotr.

Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu sekmadienį, kai laikinojoje sostinėje viešės Šventasis Tėvas, gyventojai ir svečiai viešuoju transportu galės važiuoti nemokamai, priminė jis.

„Pastarasis miesto valdžios sprendimas – geras, vairuotojai galės netrukdomi dirbti savo darbą, rūpindamiesi, kad keleiviai būtų saugiai nuvežti į istorinio renginio vietą, o maldininkai galės be jokios įtampos susikaupti akimirkai, kai išvys popiežių Pranciškų“, – kalbėjo pašnekovas.

Norime paprašyti lengvųjų automobilių vairuotojų, kad šie būtų supratingi ir nepaliktų savo transporto priemonių itin arti vyksiančio masinio veiksmo vietos, miesto centrinėje dalyje. Tai gali riboti viešojo transporto apsisukimų galimybes ar sustojimą prie stotelių, pridūrė bendrovės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius.

„Kol nėra autobusų ar troleibusų, atrodo, jog gatvėse yra daug vietos. Tačiau tuomet, kai jiems atvažiavus, tarkime, vairuotojai negali tinkamai apsisukti dėl šalia esančių automobilių, paralyžiuojamas eismas visame mieste. Todėl visų – tiek vairuotojų, tiek keleivių norėčiau paprašyti supratimo, tolerancijos ir geranoriškumo vieni kitiems, kad popiežiaus vizito šventė Kaune neapkarstų dėl, nors ir menkų nesusipratimų“, – šypteli M. Grigelis.

Papildomi autobusai ir troleibusai gatvėmis kursuos 5-10 minučių intervalu. O tam tikrose vietose ir dažniau. „Iš viso mieste važinės 75 „P“ raide pažymėti autobusai bei 26 troleibusai (aut. past. „10P“ – „Kauno pilis-Partizanų g. ir „11P“ – „Kauno pilis-Vaidoto g.).

Pasak pašnekovo, įmonės personalas popiežiaus Pranciškaus vizito metu visu pajėgumu rengiasi dirbti beveik dvi paras. Autobusų parkas specialiai tam suskirstytas į dvi dalis – vienoje iš jų dirbs atsakingi asmenys, besirūpinantys tinkamu autobusų parkavimu bei maldininkų nuvežimu į istorinės vertės renginį, o kitoje bus prižiūrima techninė transporto būklė bei jo aprūpinimas degalais.

„Kolektyve esame susistygavę planą, kuriomis valandomis, kurie asmenys dirbs. Beveik visi tarnautojai, specialistai ir vadovai rugsėjo 22- 23 dienomis darbuosis po 12 valandų, kiti budės per naktį. Veiks ir medicinos punktas. Esame pasiruošę šiam neeiliniam įvykiui. Tad tikimės, jog miesto gyventojai ir svečiai bus patenkinti mūsų darbu“, – sakė „Kauno autobusų“ atstovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA