Kauno teisėsauga prigriebė suklastotų oro pagalvių pardavėjus: tūkstančiai vairuotojų gali nieko neįtarti | Kas vyksta Kaune

Kauno teisėsauga prigriebė suklastotų oro pagalvių pardavėjus: tūkstančiai vairuotojų gali nieko neįtarti

BNS 2018/09/07 12:07
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Teisėsauga išaiškino bendrovę, kuri vertėsi prekyba suklastotomis įvairių prekių ženklų saugos oro pagalvėmis. Kaip pranešė policija, šią saugos sistemą pardavinėjusi ir remontavusi bendrovė taip pat vedė apgaulingą apskaitą.

„Viešiname šią bylą, kad skatintume žmonių sąmoningumą, kad žmonės, įsigydami tokias prekes, patikrintų, ką jie įsigyja, nes tokių saugos sistemų naudojimas gali sukelti labai sunkias pasekmes“, – žurnalistams penktadienį sakė Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vingaudas Rinkevičius.

Pareigūnai įspėja, kad sutaupyti siekiantys ir tokias neoriginalias detales į automobilius dedantys asmenys smarkiai rizikuoja. Spėjama, kad Lietuvoje gali būti dešimtys tūkstančių automobilių, kuriuose sumontuotos neaiškios kokybės oro pagalvės, dalis jų savininkų apie tai gali nė neįtarti.

Pareigūnų duomenimis, neoriginalios oro pagalvės dedamos į įvairių populiarių markių automobilius, tačiau rasta gaminių, žymėtų prabangių „Maserati“, „Porsche“ automobilių logotipais. Manoma, kad šiomis detalėmis būdavo keičiamos suveikusios daužtų automobilių oro pagalvės.

Tarp suklastotos įrangos – įvairių žinomų automobilių gamintojų ženklai / DELFI nuotr.

„Netaupykite 100 ar 200 eurų, pirkite dalis tvarkingas, o ne perdarytas, kurios gali jus sužaloti“, – sakė Kauno apskrities Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos Trečiojo skyriaus viršininkas Donatas Karalukas.

„Mes nežinome, ar ta panelė suveiks, ar ta oro apsaugos pagalvė suveiks, ar nesukels padarinių“, – sakė jis. Policija neturi duomenų, kad dėl šios bendrovės produkcijos būtų žmonės būtų nukentėję.

V. Rinkevičius (kairėje) ir D. Karalukas skatina saugos sistemas remontuoti originaliomis detalėmis / DELFI nuotr.

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimos apgaulingos apskaitos tvarkymo ir svetimo prekių ženklo naudojimo. Nusikalstama veika išaiškėjo patikrinus prie Kauno automobilių turgaus atvykusį Šakių rajone registruotos bendrovės mikroautobusą.

„Aptiko, kad mikroautobuse įrengtas kasos aparatas, kuris neveikė. Mikroautobuse buvo dalijamos oro pagalvės, bet nebuvo išduodami jokie kiti apskaitą liudijantys pirkimo-pardavimo dokumentai“, – sakė prokuroras.

Mikroautobuse pareigūnai rado 4,5 tūkst. eurų, kaip manoma, neapskaitytų lėšų. Tęsiant ikiteisminio tyrimo veiksmus, atliktos kratos Šakių bendrovės administracinėse-gamybinėse patalpose. Jose aptikta apie 80 tūkst. eurų neapskaitytų lėšų.

Per kratas rasta oro pagalvių, panelių, pagamintų Kinijoje. „Įtariama, kad bendrovės darbuotojai minėtas detales pažymėdavo gamintojų logotipais ir parduodavo kaip tikrą prekę“, – sakė V. Rinkevičius.

Įmonė, kurioje, kaip manoma, vykdyta neteisėta veikla, uždarosios akcinės bendrovės statusu veikia apie metus, jos metinė apyvarta siekia apie vieną milijoną eurų. „Ši įmonė veikė ne tik Lietuvos teritorijoje, veikė ir už Lietuvos ribų, užsienyje“, – sakė prokuroras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA