Kaune gyvenanti L. Jasiūnaitė netikėtai nusiraškė Europos čempionato bronzą | Kas vyksta Kaune

Kaune gyvenanti L. Jasiūnaitė netikėtai nusiraškė Europos čempionato bronzą

delfi.lt 2018/08/11 09:56
A. Pliadžio nuotr.

Penktadienio vakarą Berlyno Olimpiniame stadione vykusiame Europos lengvosios atletikos čempionato moterų ieties metimo finale puikiai pasirodė 24-erių metų Liveta Jasiūnaitė. Sportininkė, besitreniruojanti Kaune, iškovojo pirmą medalį tarptautinėse suaugusiųjų varžybose.

Sėkmingiausiu, ketvirtu, metimu 61,59 m įrankį nusviedusi lietuvė kiek nelauktai iškovojo bronzos medalį. Ji pati sau kėlė tikslą patekti į pirmą aštuntuką, bet gerokai pranoko jį.

Sėkmingiausias buvo ketvirtas L. Jasiūnaitės metimas / A. Pliadžio nuotr.

Pirmu mėginimu Lietuvos lengvaatletė įrankį numetė 60,51 m, antru – 58,24 m, trečiu – 61 m, penktu – 60,38 m, o šeštas bandymas nebuvo įskaitytas. L. Jasiūnaitė 18 centimetrų aplenkė ketvirtoje vietoje likusią patyrusią slovėnę Martiną Ratej (61,41 m).

Pagrindinė finalo favorite laikyta vokietė Christin Hussong, užtikrintai laimėjusi atranką (67,29 m), pelnė aukso medalį – 67,90 m. Be kita ko, ji pagerino Europos čempionatų rekordą. Sidabrą pelnė čekė Nikola Ogrodnikova (61,85 m). Iš viso finale varžėsi 12 dalyvių.

Finalo rezultatai / DELFI nuotr.

Mūsiškė atrankos varžybose pakartojo savo asmeninį rekordą, pasiekė trečią geriausią rezultatą (61,61 m), bet sakė, kad jai tai – ne riba.

Lietuvai tai buvo pirmas šios rungties medalis Europos pirmenybėse per 60 metų – 1958 metais Europos čempionato moterų ieties metimo varžybose sidabrą iškovojo Birutė Zalogaitytė Kalėdienė, atstovavusi Sovietų Sąjungai.

Džiaugėsi, kad apdovanojimai šeštadienį

„Verkiau ir dar verksiu. Labai daug minčių ir jausmų laimėjus. Nežinau, sunku patikėti tuo. Dabar noriu pirmiausia išsiverkti ir su trenere pasisveikinti, o tada gal ir švęsiu“, – sakė atletė.

Ji džiaugėsi, kad apdovanojimų ceremonija vyks ne iškart penktadienį, o šeštadienį. „Džiaugiuosi, kad apdovanojimai ne šiandien, o rytoj, nes dabar esu visa apsiverkusi. Rytoj išsimaudysiu, susitvarkysiu ir bus gražių nuotraukų“, – Lietuvos žurnalistus prajuokino atletė.

L. Jasiūnaitė prieš paskutinį savo bandymą jau žinojo, kad nebenukris žemiau trečios vietos ir, atrodytų, nebeturėjo jausti jokios įtampos, tačiau Andriaus Gudžiaus fenomeno nepakartojo.

„Atlikdama paskutinį metimą nenorėjau jo mesti tik tam, kad mesčiau. galvojau ir apie antrą vietą, ir apie Lietuvos rekordą, bet buvo per daug emocijų, kad galėčiau susikaupti, nors ir stengiausi susikaupti“ – atviravo ji.

Gali atverti naujas duris

Ji atskleidė, kad tikėjo savimi ir kėlė aukščiausius tikslus, nors to gal ir buvo sunku tikėtis realybėje. „Kaip ir minėjau prieš finalą, kuo daugiau nori ir nesitenkini dvyliktuku, tai ir būna tie rezultatai aukštesni. Sakiau, kad norint būti pirmame aštuntuke tikrai reikės 60 m. Tiek numetus jau atsirado tokia ramybė, kad būsiu tarp aštuonių geriausių ir galėsiu toliau kovoti dėl aukštesnės pozicijos“, – kalbėjo lengvaatletė.

Auksą užtikrintai laimėjo vokietė C. Hussong, tiek lietuvę,, tiek antrą vietą užėmusią čekę N. Ogrodnikovą pralenkusi daugiau nei 5 metrais. „Vokietė šiose varžybose pasirodė labai gerai. O šiaip jau daug metų yra taip, kad jei numeti 61 m, tu jau būsi gana aukštai. Kitos varžovės turėjo daug daugiau patirties, bet joms tiesiog šiandien nepasisekė“, – konstatavo mūsiškė.

„Tai – mano brangiausias medalis. Įdėta begalė darbo. Tikslingas darbas nuo rudens, koncentracija į save ir šiandien turime tai, ką turime. Aš dabar tyliai pasvajoju, kad gal po šių varžybų gausiu pakvietimą į „Deimantinę lygą“. Tai nuneštų mano visą sezoną ir šį medalį, nes jau kelerius metus noriu prasibrauti ten“, – vylėsi L. Jasiūnaitė.

Atletę pasveikino prezidentė ir premjeras

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino sportininkę L. Jasiūnaitę Europos lengvosios atletikos čempionate Berlyne ieties metimo rungtyje iškovojus bronzos medalį.

Pasak šalies vadovės, lengvaatletė atkakliai didina meistriškumą ir nuosekliai siekia vis geresnių rezultatų, Lietuva didžiuojasi, kad turi tokio aukšto lygio sportininkę. Prezidentė L. Jasiūnaitei padėkojo už padovanotą džiaugsmą ir palinkėjo daug ištvermės ir sėkmės, kad ietis skrietų vis toliau.

Kaip pranešė BNS, sveikinimą ieties metikei adresavo ir premjeras Saulius Skvernelis: „Europos pirmenybėse pademonstravote savo meistriškumą ir suteikėte džiaugsmo visai Lietuvai. Esame sužavėti jūsų talentu, užsispyrimu ir ryžtu siekti pergalių. Mūsų šalies vardas dar kartą suskambėjo Europos lengvaatlečių gretose.“

Premjeras išreiškė viltį, kad L. Jasiūnaitė ir toliau Lietuvą džiugins sėkmingais startais ir kurs sporto istoriją.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA