Kauno gatvėse griaudėjo motociklų varikliai – startavo „Bike Show Millenium“ (foto) | Kas vyksta Kaune

Kauno gatvėse griaudėjo motociklų varikliai – startavo „Bike Show Millenium“ (foto)

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Didžiausia Lietuvoje baikerių fiesta šiemet mini 19-tąjį savo gimtadienį ir vyksta „Kauno Hanzos dienų“ metu, gegužės 19–20 d. Antrus metus iš eilės šventė yra atvira visiems kauniečiams ir miesto svečiams – šeštadienį ji atidaryta griausmingos motociklų kolonos paradu Kauno gatvėmis.

„Bike Show Millennium“ pradžia siekia 2000-uosius – tuomet šventė vyko T. Masiulio gatvėje. Vėliau renginys persikėlė į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą, paskui keletą metų motociklininkai rinkosi prie „Žalgirio“ arenos. Pernai organizatoriai nusprendė, kad atėjo metas kardinalioms permainoms.

„Subrendome ir užauginome kelias kartas – iš pradžių važiavo tėvai. Dabar važiuoja vaikai. Tai tokia tradicija, kai jau galima kūdikį paleisti į pilnavertį gyvenimą. Būtent todėl atėjo metas pokyčiams“, – sakė idėjinis šventės vadas Julius Urbaitis.

„Norime, kad baikeriai ir miesto gyventojai taptų vienu kumščiu. Žmonės pribauginti, kad baikeriai kaip kokie velniai, tačiau tai visiška netiesa. Atėjo laikas visiems kartu susėsti ir nutraukti priešpriešą“, – tvirtino J. Urbaitis.

Šeštadienį pajudėję nuo Kauno pilies aikštelės, baikeriai apsuko ratą aplink visą miestą: juos buvo galima pamatyti A. Jakšto g., Rotušės a., M. Valančiaus g., Šv. Gertrūdos g., Savanorių pr., Taikos pr., Kovo 11-osios g., K. Baršausko g., Tunelio g., M. K. Čiurlionio g.

Tada dvitakčių variklių riaumojimas grįžo į centrą – motociklininkai važiavo Vytauto pr., Kęstučio g., I. Kanto g., Karaliaus Mindaugo pr., M. Daukšos g., Muitinės g., Aleksoto g. ir išrikiavo plieninius žirgus Prieplaukos krantinėje.

Po simbolinio garbės rato į Nemuno pakrantę atvykusius motociklininkus pasitiko dideli vyrukai – čia šeštadienio popietę užvirė Tarptautinės galiūnų varžybos, kuriose dalyvauja po keturis stipriausius galiūnus iš JAV, Irano, Islandijos ir Pietų Afrikos Respublikos. Lietuvai atstovauja Žydrūnas Savickas, Vidas Blekaitis ir kiti milžinai.

Prie Nemuno šiemet besibazuojantis „Bike Show Millenium“ lėmė, kad šventės žiūrovai išvys dalyvius varžantis ekstremalaus vandens sporto šakose. Upėje priešais amfiteatrą vyks vandens motociklų „Jetski Slalom Show“ čempionatas, freestyle parodomosios programos ir atviras flyboard turnyras.

Vakare Nemuno prieplaukos scenoje vyks varžybų nugalėtojų apdovanojimai, koncertuos „Justin 3“ ir Povilas Meškėla su savo grupe. Pilną „Bike Show Millenium 2018“ programą galite rasti festivalio „Facebook“ paskyroje.

Su visa „Kauno Hanzos dienų 2018“ programa susipažinti galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA