Vilniaus gatvės laukia esminiai pokyčiai: ruošiamas projektas | Kas vyksta Kaune

Vilniaus gatvės laukia esminiai pokyčiai: ruošiamas projektas

R. Tenio nuotr.

Mažiesiems Kauno piliečiams kliūvant už išsikišusių pagrindinės Senamiesčio gatvės akmenų ir žalojant jaunus savo kūnus, „Kas vyksta Kaune“ išsiaiškino, kad yra planų Vilniaus gatvę rekonstruoti iš esmės. Jau kitąmet miestas gali apsieiti be pavienių grindinio akmenų remonto.

Ruošiamas techninis projektas

„Kas vyksta Kaune“ pateiktuose atsakymuose Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patvirtino, kad planuojama kapitališkai tvarkyti Vilniaus gatvės grindinį.

„Šią vasarą ketiname turėti techninį projektą ir paskelbti darbų rangos konkursą, o kitais metais planuojame pradėti realius darbus“, – preliminarius terminus įvardijo A. Pakalniškis.

Paklausus, kokios medžiagos bus naudojamos rekonstrukcijai ir kaip pėsčiųjų gatvė atrodys po darbų, Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas teigė šias detales aiškėsiant parengus techninį projektą, tačiau tikino, jog bus išlaikyti visi kultūros paveldo reikalavimai.

Turi būti grįsta

Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus vyriausioji valstybinė inspektorė Asta Naureckaitė „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad atnaujinimo projektas šiuo metu yra rengiamas, o grįsta Vilniaus gatvė yra vienas iš saugomos Senamiesčio teritorijos elementų ir vertingųjų savybių. Tokių gatvių šioje miesto dalyje yra ir daugiau.

Tiesa, rekonstrukcijai naudoti tuos pačius akmenis, kuriais pėsčiųjų arterija išgrįsta dabar, neprivalu – svarbu tai, kad gatvė apskritai būtų grįsta, o dangai panaudoti tašyti lauko akmenys.

„Prieš atnaujinimą reikėtų įvertinti akmenų būklę – jeigu šie akmenys geros kokybės, juos remontuotų ir grąžintų atgal. Kitu atveju, galima naudoti ir naujus, tačiau medžiagos turėtų būti tvirtos, atitikti kitus reikalavimus“, – aiškino A. Naureckaitė.

Gali tikėtis kompensacijos

Tuo tarpu A. Pakalniškis, komentuodamas skausmą sukėlusius pastarųjų dienų įvykius, sakė, jog savivaldybę pasiekė kelių gyventojų skundai.

„Tikrai atsiprašome kauniečių už patiriamus nepatogumus. Probleminės grindinio vietos pradėtos remontuoti šią savaitę ir bus sutvarkytos kaip įmanoma greičiau. Darbai taip pat vyks Muziejaus, L. Zamenhofo, M. Valančiaus gatvėse“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Pasak jo, traumas dėl netinkamos dangos patyrę kauniečiai gali kreiptis į savivaldybės administraciją ir pateikti susižalojimą patvirtinančius dokumentus. Tokie prašymai bus svarstomi specialioje komisijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA