Teismas paskelbė galutinį verdiktą dėl Kauno V. Bacevičiaus pradinės mokyklos | Kas vyksta Kaune

Teismas paskelbė galutinį verdiktą dėl Kauno V. Bacevičiaus pradinės mokyklos

Kauno m. sav. inf. 2018/02/26 17:11
R. Tenio nuotr.

Higienos normų neatitinkanti Kauno Vinco Bacevičiaus pradinė mokykla negali tęsti veiklos ir turi būti reorganizuota. Tokiam Kauno miesto tarybos sprendimui pritarė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas. Beveik dvejus metus trukę teisminiai ginčai baigti, o teismo sprendimas – galutinis ir neskundžiamas.

Dar 2016 metų kovą Kauno miesto savivaldybė priėmė sprendimą dėl Kauno V. Bacevičiaus pradinės mokyklos reorganizavimo ir nutarė nekomplektuoti čia priešmokyklinės ir pradinių klasių. Planuota iki tų pačių metų rugsėjo ją prijungti prie Žaliakalnio progimnazijos.

Vienu pagrindinių tokio sprendimo motyvų tapo Kauno visuomenės sveikatos centro išvada apie pradinėje mokykloje užfiksuotus higienos normų pažeidimus. Nustatyta, kad priešmokyklinio ugdymo klasėje kiekvienam mokiniui tenka mažesnė mokymosi vieta, nei numato teisės aktai. Taip pat konstatuoti kiti mokinių saugos bei sveikatos reikalavimų neatitikimai, mat mokykla, talpinanti apie 200 mokinių, nuo pat įsikūrimo veikė sename mediniame pastate, kuriam reikalinga kapitalinė renovacija.

Dėl to dar 2015-ųjų birželį patalpų patikrinimą atlikęs Kauno visuomenės sveikatos centras nustatė eilę trūkumų bei pažeidimų ir suteikė 3 mėnesių laikotarpį jiems pašalinti, bet tai nebuvo atlikta. Galiausiai tų pačių metų spalį nuspręsta sustabdyti šios mokyklos leidimo-higienos paso galiojimą. Tai reiškė, jog ugdymo įstaiga nebegali toliau tęsti savo veiklos.

Dalis mokyklos bendruomenės nesutiko su tokiomis specialistų išvadomis ir Kauno miesto tarybos sprendimu, todėl kreipėsi į Kauno apygardos administracinį teismą su skundais. Teismui juos atmetus, mokyklos tarybos atstovai kartu su keletu mokinių tėvų dar kartą pateikė skundą apeliacine tvarka.

Teismui užteko byloje surinktų įrodymų, todėl Kauno miesto savivaldybės sprendimai pripažinti teisėtais ir galiojančiais. Tiek Kauno apygardos administracinis teismas, tiek ir apeliacine tvarka skundus nagrinėjęs Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paliko galioti tą patį sprendimą. LVAT priimta nutartis galutinė ir neskundžiama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA