Į Kauną švęsti atvyko daugiau kaip tūkstantis vilniečių | Kas vyksta Kaune

Į Kauną švęsti atvyko daugiau kaip tūkstantis vilniečių

delfi.lt 2018/01/27 17:57
DELFI nuotr.

Antrus metus iš eilės organizuojama akcija „Kaunas sveikina Vilnių“ stebino sostinės gyventojus. Šį kartą kauniečiai svečiams iš Vilniaus dovanojo gyvo garso koncertą bei jaukią ir šiltą vakarienę Kauno mieste.

[galerija kiek=”20″]

Visi vilniečiai norėję prisijungti prie gimtadienio šventės, tai galėjo padaryti dviem būdais: sulaukę savo draugų iš Kauno kvietimo, arba registruodamiesi į svečius pas tuos kauniečius, kurie kvietė nepažįstamuosius.

695-ojo Vilniaus miesto gimtadienio akcijoje Kaune buvo suplanuotos net 333 vakarienės, o šventėje dalyvavo 539 kauniečiai ir 1033 vilniečiai.

Gimtadienio šventėje progos sudalyvauti neprarado ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, kuris vakarienei į Kauną pasikvietė žurnalistus Edmundą Jakilaitį, Rasą Tapinienę, laidos „Laisvės TV“ įkūrėją Andrių Tapiną, Vilniaus miesto savivaldybės atstovus, bei kitus garbius svečius iš Vilniaus.

Šeštadienio pavakarę į Kauno autobusų stotį atvyko 4 autobusai, pilni šventiškai nusiteikusių miesto svečių. Vieni DELFI pasakojo, kad vakarienes suplanavo su savo draugais, kiti, norėdami geriau pažinti Kauno žmones, važiavo į laikinąją sostinę nežindoma su kuo prisės prie vakarienės stalo.

Vos tik iš autobusų išlipusius vilniečius pasitiko gyvo garso koncertas. Šokti ir dainuoti kvietė grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

„Norime pasveikinti atvykus į Kauną, čia žmones mažiau skuba, nei Vilniuje, čia galima atsipalaiduoti. Gero jums, kaip sakant, šventimo, skaniai pavalgykit“, – miesto svečius sveikino grupė.

Pasibaigus koncertui, geros nuotaikos užtaisą gavę vilniečiai patraukė į miestą pratęsti gimtadienio šventės jau prie vakarienės stalų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA